Tenis

[ Izvor: Mediji ]

27. 08. 2024. 07:17 0

Đere pobedio Štrufa na US Openu

Nije ovo bila laka godina za Lasla Đerea, naprotiv, ali trijumfi poput ovog koji je ostvario u prvoj rundi US opena pokazuju da i te kako može da se vrati tamo gde je nekada bio, među prvih 30 na svetu.

U prvom setu je Đere propustio dve set lopte, u trećem je ispustio čak sedam, uključujući i vođstvo od 6-2 u taj brejku, ali je na kraju savladao Jan-Lenarda Štrufa sa 6:7 (7-9), 6:1, 6:7 (7-9), 6:4, 6:2.

U prvom setu ni jedan ni drugi nisu stvorili brejk loptu, a u taj brejku je Đere imao dve set lopte, od toga jednu na svoj servis - dobro je odservirao, ali je potom forhend poslao u mrežu.

Uzeo je potom Štruf prvi set, ali je Laslo odgovorio brejkom na startu drugog i potom projurio do 1-1 u setovima.

Treći set je bio neverovatan, Đere je na 6:5 imao dve set lopte, onda ispustio 6-2 u taj brejku, pa i još jednu set loptu… Činilo se da mu povratka nema kada je Štruf poveo sa 2-1, ali u neobičnom četvrtom setu - sa čak sedam brejkova - Laslo uspeva da izbori peti set uprkos tome što se fizički mučio i tražio medicinski tajm aut.

Uloge su se obrnule, sada je Đere bio taj koji je dobijao ključne poene - napravio je brejk na startu petog, spasao dve brejk lopte u drugom gemu, pa još jednu u šestom, pre nego što je došao do velikog trijumfa za tri sata i 43 minuta igre.

U drugoj rundi Lasla čeka Novak Đoković, biće to revanš od prošle godine, kada je Novak u meču treće runde slavio sa 3-2 u setovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati