Košarka

[ Izvor: Mediji ]

13. 09. 2024. 18:32 1

Zvezda bolja od Lokomotive, Dobrić i Plavšić blistali

Crvena zvezda uspela je da ostvari pobedu u drugom meču VTB Superkupa protiv Lokomtive rezultatom 86:76 (23:16, 22:27, 20:16, 21:17).

Zvezda je, za razliku od prve utakmice, mnogo bolje otvorila meč.

Lokomotiva jeste otvorio utakmicu serijom 7:0, ali su crveno-beli brzo anulirali početnu prednost i prešli u vođstvo. Na početku su briljirali Dobrić i Plavšić, te su kumovali prednosti Zvezde od sedam poena posle prve deonice.

Drugi deo igre iskoristili su „Lokosi“ da se vrate u meč. Zvezda je u jednom trenutku imala devet poena prednosti i nekoliko prilika da napravi i dvocifrenu prednost, međutim, izuzetno loš šut za tri poena ih je sprečio. Domaći su to iskoristili i smanjili prednost do poluvremena na dva poena.

Igralo se u egalu do sredine treće četvrtine, a onda su Plavšić i Jago napravili seriju 8:0 Crvene zvezde posle koje gosti nisu ispuštali prednost. Ključni deo utakmice dogodio se sredinom poslednje četvrtine kada je Zvezda vodila 74:67 i napravila seriju 6:0. Na kraju utakmice, Ognjen Dobrić je doživeo nezgodan pad što bi moglo da zabrine Janisa Sferopulosa.

Crveno-beli su tako ubeležili prvu i jedinu pobedu, pa će igrati meč za treće mesto protiv poraženog iz duela Uniks – Zenit.

Za Lokomotivu je najefikasniji bio Bi-Džej Džonson sa 19 poena, nekadašnji košarkaš Partizana, Patrik Miler je ubacio 16.

Za Crvenu zvezdu: Miler-Mekintajer 11 (5 sk, 3 as), Kenan 5, Lazić 4, Daum 2, Plavšić 16 (10 sk), Davidovac 8, Mitrović 8, Kalinić 1, Dobrić 20, Ilić, Kostić, Dos Santos 10.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati