Tenis

[ Izvor: Mediji ]

07. 03. 2024. 07:10 0

Šok u Indijan Velsu: Nadal se povukao

U nedelju je izgledalo da je sve u redu, a samo tri dana kasnije nastavljena je agonija Rafaela Nadala. Španac je tokom noći shvatio da ipak nije spreman za tako težak turnir kao što je Indijan Vels i povukao se.

- Sa velikom tugom moram da odustanem od takmičenja na ovom fantastičnom turniru - napisao je Nadal na društvenim mrežama.

- Svi znaju koliko mi se dopada ovo mesto i koliko volim da se takmičim ovde u Indijan Velsu. Zbog toga sam i došao tako rano u pustinju kako bih trenirao i pokušao da budem spreman. naporno sam trenirao i svi znate da sam napravio probu prošlog vikenda, ali se ne osećam spremnim za igru na maksimalnom nivou na ovako važnom događaju - dodao je Španac.

Nadal je u nedelju učestvovao na egzbiciji u Las Vegasu, gde je posle kvalitetne igre poražen od Karlosa Alkarasa u super taj-brejku koji se igrao umesto trećeg seta. Spasao je čak pet set lopti. Izgledalo je da je spreman za povratak na teren, ali samo tri dana kasnije otkrio je da nije.

- Nije ovo laka odluka. Naprotiv, veoma je teška, ali ne mogu da lažem ni sebe ni hiljade navijača - zaključio je.

Nadalovo mesto u glavnom žrebu zauzeo je Indijac Samit Nagal, a prvi protivnik je Miloš Raonić.

Rafa nije otkrio dalje planove, ali za pretpostaviti je da će se pripremati za sezonu na šljaci koja počinje u aprilu. Za masters u Majamiju koji se igra posle Indijan Velsa ionako nije bio bio prijavljen.

On je u ovoj godini odigrao samo jedan turnir, u Brizbejnu gde je posle dve ubedljive pobede poražen u četvrtfinalu od Australijanca Džordana Tompsona posle tročasovnog maratona. Potom je otkazao učešće na Australijskom openu, a tri nedelje kasnije i sa turnira u Dohi.

Pre dolaska u Brizbejn, Nadal nije igrao 11 meseci, od prošlogodišnjeg gren slema u Melburnu. Sledeća stanica bi najverovatnije trebalo da bude masters u Monte Karlu koji počinje sedmog aprila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati