Tenis

Direktno.rs

17. 04. 2024. 19:42 2

Nadal najavio KRAJ: Teško ću ponovo igrati ovde...

Nekadašnji prvi teniser sveta Rafael Nadal kaže da je teško da će opet zaigrati u Barseloni.

"Bik sa Majorke" u Barseloni je 12 puta osvajao trofej, a sada je u drugoj rundi ispao od Aleksa de Minora sa 7:5, 6:1.

- Sa skoro potpunom sigurnošću mogu da kažem da se neću ponovo takmičiti ovde. Voleo bih da sam mogao da budem još konkurentniji, ali za mene je bilo lepo što sam mogao da odigram i dva meča. Teško mi je… Imao sam sreće da na ovom turniru ispišem divnu istoriju, a sada će drugi pokušati da me prestignu. Sve ima početak i kraj, nema nikakve drame - rekao je Nadal i dodao:

- U Madridu ću igrati ako se budem osećao dobro, sada moram da odradim dobru nedelju treninga. Tokom meča sam se osećao dobro i uživao sam.

Nadal se trudi da s optimizmom gleda u budućnost.

- Odlazim odavde ubeđen u to da sam napravio korak napred, nije danas trebalo da budem na vrhuncu. Ako mi telo bude dobro reagovalo na treninge, verujem da ću i u Madridu napraviti korak napred. Ako telo izdrži dodatni teret, onda ću moći i ja da budem bolji - ne govorim o pobedama, već o tome da imam nivo igre da mogu da se borim. U Madridu malo bolje, u Rimu još malo bolje, a u Parizu kako Bog dâ. To će biti trenutak da pokušam da dam sve od sebe.

Rafa ističe da mu je vrlo jasno šta u ovom trenutku može, a šta ne može.

- Morao sam malo da usporim, između ostalog, a od Brizbejna nisam mogao da serviram, tako da mi je sad teško da normalno serviram. Pre ovog turnira odigrao sam samo neke setove na treninzima, kao i egzibiciju u Las Vegasu, ništa više. Trenutno ne mogu sebi da dozvolim da igram dva-tri sata na visokom, kompetitivnom nivou. Imao sam sada neke šanse, ali dugo nisam igrao, grešio sam forhendom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati