Tenis

[ Izvor: Sportske.net ]

13. 06. 2021. 13:39 0

Novakov dan!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se na korak do ostvarenja drugog velikog cilja ove godine - osvajanja Rolan Garosa.

Nole će danas od 15 časova voditi borbu za svoju drugu titulu na ovom turniru protiv jedanaest godina mlađeg grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa, a ukoliko trijumfuje doći će do brojke od ukupno 19 grend slem trofeja u karijeri i već na Vimbldonu koji počinje za dve nedelje, mogao bi da se po broju najvrednijih trofeja izjednači sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, pišu Sportske.net.

Đoković je i pre početka sezone naglasio da su mu GS trofeji od sada glavna preokupacija i prioritet. Na Australijen openu je početkom sezone ostvario prvi cilj, sada je vreme za novi trofej, u šta smo još uvereniji posle fantastične partije u nezaboravnom polufinalu protiv branioca titule Rafaela Nadala.

Nadamo se samo da ta epska borba nije previše umorila najboljeg tenisera sveta i da je uspeo da se oporavi. U tom slučaju, ne bi trebalo da bude iznenađenja, iako Cicipas zaslužuje poštovanje za ono što je ostvario na ovom turniru, ali i u proteklom periodu, pogotovo ovog proleća, kada je osvojio i turnir u Lionu.

Pisali smo juče, Cicipasov poslednji poraz bio je upravo od Novaka Đokovića na turniru u Rimu pre nepunih mesec dana, od tada je nanizao deset pobeda i jasno je da u odličnoj formi dočekuje današnje finale. Ali, ako Novak bude igrao kao u polufinalu, jasno je u čije će ruke trofej otići.

U dosadašnjem toku turnira, Đoković je, redom, eliminisao Sandgrena, Kuevasa, Berankisa, Musetija, Beretinija i Nadala i pritom izgubio ukupno četiri seta, po jedan od Nadala i Beretinija i dva od mladog Musetija.

Što se tiče Cicipasa, on je bio nešto ubedljiviji, ali je na putu do finala izbegao Nadala, što je značajna olakšavajuća okolnost. Startovao je trijumfom nad Šardijem, a nastavio pobedama nad Martinezom, Iznerom, Karenjo-Bustom, Medvedevim i Zverevim. Izner je uspeo da osvoji set protiv Cicipasa, a Zverev dva u polufinalu. Svi ostali su savladani maksimalnim rezultatom.

Đokoviću i Cicipasu će ovo biti ukupno osmi međusobni susret, naš teniser vodi sa 5:2 u pobedama, a jedna od njih je ostvarena prošle godine na Rolan Garosu rezultatom 3:2. Uz respekt grčkom teniseru, verujemo, ipak, da će danas Novak imati nešto lakši posao.

Srećno, Nole!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati