Tenis

[ Izvor: Mediji ]

22. 04. 2024. 21:41 1

"Nema veze koje smo boje kože i kojim jezikom govorimo...": Moćan govor Novaka Đokovića

Novak Đoković je peti put u istoriji dobitnik Laureus nagrade za najboljeg sportistu na svetu.

Đoković je krunisan u Madridu, a nagradu mu je uručio Tom Brejdi, najbolji kvoterbek u istoriji američkog fudbala. Novak se prvo njemu obratio po dobijanju nagrade.

- Nerealno je da mi ti predaješ nagradu, ti si moj sportski heroj i veliki prijatelj, neko na koga se ja ugledam u životu. Velika mi je čast - rekao je Novak.

Potom se Novak Đoković obratio okupljenima.

- U poslednjih sat i po vremena gledam neverovatne sportiste, svi koji su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini, svi koji inspirišu sve ljude na svetu. Svima želim da čestitam. Laureus je specijalna organizacija i zaista sam zahvalan što sam mogao da je dobijem prvi put 2012. godine. Nelson Mandela nas je inspirisao porukom da "sport ima snagu da promeni svet". Mi to vidimo na svakodnevnom nivou, da deca biraju sport, a ne ulicu. Sport kroz koji mogu da razviju neka svoja znanja. Biti deo nečega što ujedinjuje svet je fantastično. Vi i ja toj deci pokazujemo kako bi trebalo da se odnosimo u životu, nema veze odakle smo, koje smo boje kože, kojim jezikom govorimo... Sport nas ujedinjuje sve - rekao je u obraćanju Novak Đoković.

Na kraju, zahvalio se svom timu i porodici bez kojih, kako je i sam rekao, ne bi postigao sve ovo što jeste.

- Ovde ima i nekih sjajnih tenisera - Rafa, Karlos, Martina, Garbinje... Mi jesmo pojedinačni sportisti, ali mi svaki uspeh dugujemo porodici, timu. Tu je i moj tim, moji roditelji, braća, supruga, šaljem im poljubac. Oni su bili osnova mog uspeha, kada sam postigao jedan od najvećih u karijeri - zaključio je Novak Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati