Ostali sportovi

[ Izvor: Sport klub ]

23. 08. 2024. 13:44 5

Država duguje 120.000 evra evropskim šampionima!

Plivači Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Justin Cvetkov, evropski šampioni u štafeti 4 x 100 slobodno iz Beograda, još uvek nisu dobili 80.000 evra, odnosno po 20.000 evra, koliko im sleduje od države Srbije za jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog plivanja, saznaje Sport klub. Andrej Barna čeka još i 10.000 evra za bronzu u individualnoj trci na 100 slobodno. Ako se tome dodaju i nagrade za trenere od 20 odnosno 10 hiljada evra, dolazi se do cifre od 120.000 hiljada evra duga prema srpskim plivačima.

Ovaj veliki uspeh je ostvaren 20. juna, a zlatni plivači više od dva meseca čekaju ono što su zaradili u bazenu i što je uredbom odavno propisano.

Sve ovo ne bi bilo čudno da sjajni srpski olimpijci nisu u roku od dva dana dobili svoje nagrade za medalje na Igrama u Parizu. Ekspresno im je isplaćeno ono što su zaslužili, a država je izdvojila u tu svrhu 4.780.000 evra.

Takođe treba reći da su svoje nagrade uveliko dobili i atletičari koji su stigli do odličja na kontinentalnom šampionatu u Rimu, koji je održan samo nekoliko dana pre Evropskog prvenstva u plivanju u Beogradu. Angelini Topić i Adriani Vilagoš je isplaćeno po 15 hiljada evra za srebrne medalje, a isti iznos uplaćen je i njihovim trenerima.

Nemoguće je da se za neke sportiste sve administrativne stavke rešavaju za dva dana, a da neki moraju da čekaju više od dva meseca, piše Sport klub.

Čelnici države konstantno ističu kako su efikasni i kako se nagrade odmah isplaćuju. To je obaveza koju je država preuzela i apsolutno ne postoji nijedan razlog da se time bilo ko hvali. Ta sredstva niko nije izdvojio iz svog džepa, nego su data iz budžeta, koji pune svi građani ove zemlje. Isticanje toga je kao kada bi bilo koji građanin Srbije potencirao što svaki mesec plaća račun za struju ili infostan.

Izgleda da su u toj efikasnosti, negde zaboravljeni ostali plivači, koji i dalje čekaju pošteno zarađene nagrade. I niko ne može da kaže da i oni nisu mogli u kratkom roku da dobiju ono što im pripada. Jer ako ima za milione, ima i za hiljade.

Da li je za to kriva Vlada, Ministarstvo sporta, Plivački savez Srbije, više nije ni važno, jer u zemlji Srbiji odavno više niko ne odgovara za svoje propuste.

Pravila za sve treba da budu ista. Gradacija uspeha je već ispoljena kroz visinu iznosa, koju sportisti dobijaju. Ali nije u redu da neko sve dobije odmah, a da neko čeka dva meseca. Zlatni plivači to nisu zaslužili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati