Ostali sportovi

Direktno.rs

05. 08. 2021. 06:04 0

Biciklistički spektakl na Kopaoniku

Ostalo je svega četiri dana do isteka ranih prijava za najveće brdsko-biciklističko druženje, pod nazivom “Tri strane Kopaonika” koje će se i ove godine održati se na predelima Nacionalnog parka Kopaonik i to u periodu od 27-29. avgusta.

Manifestacija koja se održava osmu godinu za redom, važi za glavno mesto okupljanja svih ljubitelja brdskog biciklizma bez obzira da li su rekreativci ili aktivni takmičari, a okuplja učesnike iz svih susednih zemalja.

Pred učesnicima su dobro poznate staze koje nose nazive po simbolima Kopaonika, tako da će svi zainteresovani učesnici imati priliku da biraju između staza “Beli meda”, “Jela” i “Pančič” koje su različitih dužina i namenjene su različitim kategorijama učesnika.

Za ljubitelje vožnje van asfalta, a koji su od skoro u svetu biciklizma tu je najkraća staza u dužini od 20km koja nosi naziv “Beli meda”. Staza prolazi kroz neke od najlepših predela Nacionalnog parka Kopaonik i zbog blagih uspona i spustova predstavlja sjajan izbor za učesnike svih starosnih dobi i nivoa fizičke spremnosti, a koji žele da uživaju u vožnji po prirodi.

Nešto duža staza, za sve one sa nešto više iskustva je staza “Jela” koja se proteže u dužini od 35km. Ovo je staza koja će pružiti savršenu meru prave avanture svim učesnicima ali i staza koja će ih pozitivno namučiti dok budu savladavali njene kilometre. Učesnike očekuje “osvajanje” vrha Suvo Rudište, kao i spustevi duž popularnih skijaških staza.

Za najspremnije i najiskusnije bicikliste tu je i staza “Pančić” u dužini od 50km. Staza će pružiti sjajnu avanturu i izazovne deonice svim ljubiteljima ovog sporta, ali će od takmičara zahtevati da daju svoj maksimum prilikom savladavanja kilometara. Staza se proteže na sve tri strane Kopaonika, obuhvatajući atraktivne destinacije Nacionalnog paraka i uspone na nekoliko planinskih vrhova, uključujući i vrh Suvo Rudiše na 1981m nadmorske visine.

Ove godine, jedan od noviteta jeste i E-BIKE kategorija koja će postojati na stazama “Beli meda” i “Jela”, što će u praksi značiti da će svi oni koji žele da savladaju stazu uz pomoć malo struje moći da to urade od ove godine. Bicikli moraju imati ljudski pogon, te će biti omogućeno startovanje samo onim biciklima koji nisu dodatno modifikovani da mogu da se kreću i bez okretanja pedala.

- Svesni smo da je trend E-BIKE vožnje u neverovatnom usponu u celom svetu i da veliki broj ljubitelja biciklizma želi da se oproba u tom tipu vožnje koja pruža mogućnost savladavanja većeg broja kilometra u jednoj vožnji. Sve je više letnjih centara širom sveta koji nude E-BIKE organizovanje vožnje, trke dobijaju zasebne kategorije i mi na ovaj način pratimo trend i dajemo podršku svim onima koji su zavoleli E-BIKE - ističu ispred organizacije trke “Tri strane Kopaonika”.

Tokom ovog sportskog vikenda, koji prethodnih godina čini najposećeniji vikend tokom letnje sezone na Kopaoniku obeležiće i trail trka Trail race Kopaonik (www.trailracekopaonik.com) ali i razni propratni sadržaji poput dečije trke, organizovanih pešačkih izleta, EXPO sajma opreme i druženja učesnika.

Period ranih prijava aktivan je do ponedeljka 8. avgusta, a svi zainteresovani učesnici se mogu prijaviti putem sajta: www.prijavazatrku.rs ili saznati sve bliže inforamcije o samom događaju na www.tristranekopaonika.rs

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati