Srbija

[ Izvor: Nova.rs ]

07. 03. 2024. 17:38 5

Na Kopaoniku nema snega, a cene da se SMRZNEŠ

Kopaonik važi za destinaciju na kojoj su cene previsoke, mada su bez obzira na to i ove sezone kafići, restorani i ski staze bili puni. Ekipa portala Nova.rs proverila je koliki su troškovi koji očekuju sve turiste tokom zimovanja. Dakle, tu spadaju hrana i piće, ski pas i taksi.

Iako ski sezona na Kopaoniku, inače, traje do kraja marta, "lokalci" ove godine nemaju optimistična očekvianja. Naime, zbog visokih temperatura, nisu sigurni da će ski sezona uspeti da potraje u drugoj polovini meseca. Ipak, staze se i dalje održavaju, tako da je na nekoliko dana skijanja moguće otići.

Međutim, cene na ovoj popularnoj zimskoj destinaciji nisu za svačiji džep.

Čaj i do 350 dinara

Što se tiče pića, u lokalima koji su pored ski staze, espreso bez mleka može da se popije za 300, a sa mlekom za 320 dinara, dok druge vrste kafa idu i do 640. Šolja čaja može da košta čak 350 dinara.

Ceđeni sokovi idu od 450, pa sve do 690 dinara, a ko želi da popije nešto alkoholno, za to će izdvojiti od 370 za malo pivo, pa do 2.850 za čašu konjaka.

U objektima koji su nešto udaljeniji od staze, espreso sa mlekom košta 270, čaj 300, a limunada 350 dinara, dakle nešto manje.

Doručak 600 dinara, gulaš 1.300

Klasičan doručak koji se sastoji od jaja sa različitim dodacima, poput povrća i kobasice, košta od 480 do 580 dinara. Čorbe i supe u restoranima pored staze uglavnom se kreću od 490 do 590 dinara, u restoranu koji se ne nalazi direktno na stazi, cene idu od 400 do 500, dok ko želi da pojede cezar salatu, platiće to od 1.000 do 1.250 dinara, a pastu u proseku 1.300.

Pice koštaju od 850 do 1.600 dinara, ali najviše novca je potrebno izdvojiti za kuvana i jela od mesa - za pasulj 1.000, juneći gulaš 1.300 ili sarmu 1.130 dinara. Jedno od skupljih obroka je 350 svinjskih medaljona u sosu od pečuraka, a to košta čak 2.800 dinara.

Što se tiče slatkiša, u jednom restoranu u blizini staze palačinke sa različitim nadevima koštaju od 450 do 600 dinara, a za 500 može da se pojede domaća pita sa borovnicama. Kolači koštaju od 400 do 500 dinara.

Novinari Nova.rs su naišli na jedan restoran brze hrane, u kojem je moguće pojesti pljeskavicu i pomfrit za 700 dinara, pazarske ćevape za 500 i parče pice za 350. Na meniju se nalazi i sendvič koji košta 520, a dimljeni batak u lepinji je 600.

"Olakšavajuća okolnost" ipak može da bude to što na Kopaoniku postoje i veliki lanci marketa koji posluju širom Srbije, u kojima se cene ne razlikuju drastično.

Ski pas i taksi

Što se tiče ski karata, tročlana porodica će u jeku sezone za šest dana platiti 33.750 dinara, a iako se mogu kupiti pojedinačne karte, uvek je isplativije odabrati kartu za nekoliko dana.

Što se tiče taksija, on je osetno skuplji nego u Beogradu.

Tako je start 310 dinara, a svaki pređeni kilometar se naplaćuje 180.

Bez obzira na cene, a i činjenicu da ove godine nije bilo mnogo snega, većina restorana i kafića je uglavnom puna. Međutim, gosti ne žele za medije da komentarišu da li je skupo. Kao odgovor uglavnom dobijete samo osmeh, dok neki kratko kažu da jeste skupo, ali da je tako i u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati