Ostali sportovi

[ Izvor: Beta ]

01. 03. 2021. 15:06 0

ATLETSKO EP U PRAGU Sinančević prvi adut Srbije

Poljski grad Torun od 4. do. 7. marta biće domaćin dvoranskog Evropskog prvanstva u atletici na kome će učestvovati devet takmičara iz Srbije.

Posle povrede Ivane Španović, koja je trebalo da brani zlato u skoku udalj, prvi adut Srbije je bacač kugle Armin Sinančević koji je na Srbija openu u Beogradu pre nekoliko dana postavio državni rekord bacivši 21,13 metara, što je drugi rezultat u 2021. godini u svetu!

- Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario jako dobre rezultate i sva tri puta pobedio uz novi državni rekord Srbije, mislim da spreman dočekujem EP. Imao sam manjih povreda, ali sva sreća to je iza mene i sada imam dosta manje bolove. Očekivanja su da u kvalifikacijama budem dobar i uđem u finale, to je glavni cilj a posle u finalu daću sve od sebe - izjavio je Armin.

Reprezentaciju Srbije pored Sinančevića činiće: Asmir Kolašinac u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 m, Lazar Anić u skoku udalj. Ovaj poslednji će i prvi probiti led jer su njkegove kvalifikacije u četvrtak 4. marta od 19.00 čaosva.

- Uzbuđen sam što ću biti deo tima koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju. Posebno zadovoljstvo mi pričinjava i činjenica da je to prvo veliko takmičenje od 2017. na koje ću ići posle dugogodišnjeg oporavka od povrede. Ne želim da prognoziram svoj učinak tamo ali mogu da kažem da sam spremniji nego ikad. Imam malih problema sa primicačem ali moj tim i ja radimo na njegovom otklanjanju kako bih u Torunju bio u najboljem izdanju - rekao je Anić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati