Ostali sportovi

[ Izvor: Sportski Žurnal ]

17. 08. 2022. 17:10 0

Srebrni Sinančević: Cilj su svetska i olimpijska medalja

Vicešampion Evrope u bacanju kugle, Armin Sinančević, vratio se u Srbiju.

- Nisam spavao praktično cele noći. Došao mi je u posetu rođeni brat Alen pa smo i jutros bili po gradu pre polaska na aerodrom. Ali umor ću verovatno tek osetiti kada me prođe adrenalin - pričao je Armin.

A nigde više adrenalina nije bilo nego u kvalifikacijama, posebno zbog činjenice da su mu prva dva od tri pokušaja bila neuspešna.

- Naspavao sam se dobro te noći i došao spreman u kvalifikacije ujutru u 10. Zagrevanje sam veoma dobro odradio. Imao sam hice bolje od 21,15 metara, što je bila norma za finale. Onda sam imao problema sa tehnikom i napravio dva neuspešna pokušaja. U trećem sam ostvario izuzetan rezultat, najbolji moj u ovoj sezoni i najbolji u kvalifikacijama od 21,82 metra. Otišao sam zadovoljan na odmor pred finale - prisetio se Armin.

Odrazila su se negativno i ona dva jutarnja prestupa, koja  ga psihički potrošila.

– Stres me je potrošio više nego daljina od 21,82. On mi je davao samopouzdanja, jer nije lako izvući se iz tako nezavidne situacije tako dobrim hicem. Pun samopouzdanja ušao sam u finale spreman da napadnem zlatnu medalju. Da sam u prvom hicu ujutru ostvario cilj, sve bi bilo lakše u finalu, sačuvao bih više energije.

Usledila je velika i neizvesna borba sa moćnim rivalima, pobednikom Filipom Mihaljevićem (Hrvatska) 21,88 m i bronzanim Tomašom Stanjekom (Češka) 21,26. Preuzimali su jedan drugom medalje da bi Armin sa izvanrednih 21,39 m i četiri hica preko 21 metra, osvojio srebro.

– Jedno vreme sam bio na prvoj poziciji, pa sam otišao na treću, pa se pomerio na drugu. Bilo je verovatno zanimljivo i za gledanje. Dao sam sve od sebe. Srbiji sam doneo srebrnu medalju i sve najbolje što je moglo da se desi, dogodilo se. Išao sam na zlatnu medalju, ali sam svakako presrećan sa srebrom. Pričao sam da ću ići na medalju i najviši plasman, otkrio da sam spreman i postigao je to dan posle 26. rođendana. Ovo je prva evropska medalja, idemo ka svetskoj i olimpijskoj. - zaključio je Sinančević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati