Ostali sportovi

Direktno.rs

19. 08. 2023. 15:25 0

Vuleta i Sinančević u finalu SP!

Naši atletičari Ivana Vuleta i Armin Sinančević plasirali su se u finale disciplina skok udalj, odnosno bacanje kugle na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Ivana Vuleta je do finala došla sjajnim skokom u drugoj seriji, kada je ostvarila rezultat od 6,82 metra. Ivana je u prvoj seriji prestupila, ali se drugim skokom odmah ispravila, te je preskočila normu, koja je iznosila 6,80 metara.

Milica Gardašević je u istoj disciplini najdalji skok zabeležila je u prvoj seriji kada je skočila do 6.51 m, u drugoj seriji je prestupila, a u trećoj seriji je skočila do 6.45 m, nažalost to je bilo dovoljno za 18. mesto na svetu, dok je u finale prolazilo njih 12.

Finale u skoku udalj na programu je u nedelju od 16 časova.

Za medalju će se na Svetskom prvenstvu boriti i Armin Sinančević, koji je otišao u finale u disciplini bacanje kugle. Najbolji rezultat Armin je ostvario u trećoj seriji, kada je kuglu bacio 20,92 metra, što je bilo dovoljno za deveto mesto. Podsetimo, u finale je otišlo 12 najboljih bacača kugle.

Za razliku od njega, u kvalifikacijama je stao Asmir Kolašinac, kome hitac od 20,01 metar nije doneo plasman u finale, koje je na programu ove subote od 20.35 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati