Ostali sportovi

03. 12. 2019. 14:04 0

ŠTETA! Prvi poraz rukometašica na SP

Rukometašice Srbije doživele su prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto su ih u trećem kolu grupe A savladale Norvežanke - 28:25 (13:12).

Naše devojke su duel sa vicešampionkama sveta dočekale posle sigurnih pobeda protiv Angole i Kube, što je donelo određenu dozu samopouzdanja, što se i te kako videlo na samom početku meča sa Norveškom. Ušle su u duel veoma hrabro, od samog početka su vodile i nikako nisu dozvoljavale protivnicama da uspostave željeni ritam.

U uvodnim minutima prednost naše selekcije je bila minimalna, u poslednjih 10 minuta su rukometašice Srbije imale i dva gola prednosti (11:9) i šansu da se dodatno "odlepe". Dobrim odbranama su naše devojke sticale šansu da dođu do ozbiljnog vođstva, međutim greške i promađeni ziceri su ih toga koštali. Norvežanke su sve to znale da kazne, pa su na odmor otišle sa prednošću.

A kada su već Skandinavke došle do vođstva - do kraja meča ga nisu ispuštale. Blistale su u napadu, odbrana naše selekcije nije uspela da obije nalete protinvica, koje su u jednom trenutku došle i do ogromnih plus četiri.

Taj zaostatak je bio nenadoknadiv, pa rukometašice Srbije ni na koji način nisu uspele da se vrate. Sve što su uspele da urade, jeste da priđu na minus dva, ali bi odmah usledio odgovor Norveške, koja je mirno privela meč kraju i slavila je sa 28:25.

Na taj način su Norvežanke napravile veliki korak ka prvom mestu u grupi i maksimalnom broju bodova koje će preneti u narednu fazu, dok su naže devojke doživele prvi poraz i priliku za popravni imaju u četvrtak (10 sati) protiv Holandije.

Kada je reč o individualnom učinku, najefikasnije u našoj selekciji bile su Kristina Liščević sa šest i Dragana Cvijić sa pet golova, dok su Norvešku do pobede protiv Srbije vodile Emili Heg Arncen i Stine Brendal Oftendal sa po sedam pogodaka.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE, 3. KOLO

GRUPA A - UTORAK

Holandija - Kuba 51:23

Slovenija - Angola 24:33

Srbija - Norveška 25:28

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati