Ostali sportovi

Direktno.rs

07. 04. 2024. 19:30 0

Rukometašice otišle na Evropsko prvenstvo

Rukometašice Srbije prešle su ciljnu ravninu! Posle turbulentnih kvalifikacija, u odlučujućem duelu protiv Turske bile su one prave i pobedom su uspele da se zajedno sa Crnom Gorom plasiraju na Evropsko prvenstvo - 30:22.

Utakmica se igrala u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu, gde su navijači mogli od početka do kraja da uživaju u odličnoj igri naših devojaka.

Već do poluvremena je Srbija stekla ozbiljan kapital od četiri gola (14:10), a tim Uroša Bregara nije popuštao pritisak ni u nastavku, već je igrao pod istim naletom i na kraju je malo nedostajalo da pobeda možda bude i dvocifrenom razlikom.

Podsetimo, pre ovog meča, Srbija je znala da je dalje vode pobeda ili nerešen rezultat u meču sa Turkinjama, jer je prvi meč na strani završen nerešenim ishodom (29:29), a naše devojke su imale daleko bolju gol-razliku u preostalim duelima.

Kao prve iz naše grupe su se plasirale Crnogorke, koje su nas dva puta tesno pobedile (31:30 i 26:25), jednom i uz sudijski skandal kada je Uroš Bregar pre vremena ušao na teren i ironično aplaudirao hrvatskim arbitrima.

Evropsko prvenstvo na programu je od 28. novembra do 15. decembra ove godine, a igraće se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati