Košarka

Direktno.rs

14. 10. 2024. 21:43 0

Tekst na Bajernovom sajtu oduševio Grobare

Košarkaši Bajerna doputovali su danas u Beograd, gde će u utorak od 20.45h odmeriti snage sa ekipom Partizana u okviru četvrtog kola Evrolige.

Klub iz Minhena je i prethodnih sezona imao posebne najave na srpskom jeziku pred utakmice sa Partizanom, a sada je otišao i korak dalje - na zvaničnom sajtu Bajerna objavljen je ceo tekst posvećen ovoj utakmici - na srpskom jeziku.

- Sutra se sastajemo sa 20.000 grobara i našim starim prijateljem Isakom Bongom iz Partizana - poručili su iz Bajerna na mreži ''X'' i ostavili link koji vodi na pomenuti tekst na klupskom sajtu.

U nastavku ga prenosimo, uz mimimalne korekcije.

- Bajern pred 20.000 gledalaca protiv Ajzaka Bonge - naslov je teksta u kome se dalje navodi:

- Bajernovi košarkaši stigli su u Beograd, sat posle ponoći, nakon pobede u kupu u Bonu (91:85). Nemački šampion odmah je otputovao u glavni grad Srbije na sledeću utakmicu. Samo 48 sati nakon Bona, tamo će se (utorak, 20.45h/MagentaSport) pred 20.000 gledalaca u Beogradskoj areni odigrati treći okršaj u Evroligi – i time će se desiti ponovni susret sa Ajzakom Bongom, koji je nakon dve uspešne godine u Minhenu sada član Partizana.

Za Partizan je ovo prva domaća utakmica nakon dva tesna poraza na gostovanjima, u Vitoriji kod Baskonije (82:88) i prošle nedelje u Madridu (86:93). Bajern, koji u drugom delu „duple nedelje“ u SAP Garden-u dočekuje Paris Basketball (četvrtak, 20.45h), ima skor 1:1 u pobedama.

- Imaju potpuno nov tim, ali još uvek jednog od najboljih trenera svih vremena; legendu koju sam proučavao i od koje sam pokušao nešto da naučim. Atmosfera će biti sjajna, nešto što sam do sada video samo na televiziji. Ovo je moja prva utakmica tamo kao trener i lično se radujem tome. Za naš tim je to sjajna prilika da se ponovo dokaže nakon velike pobede u Bonu - rekao je trener FCBB-a Gordon Herbert uoči utakmice.

Nakon što Partizan, tim koji predvodi legendarni trener Željko Obradović (devet titula u Evroligi), prošle sezone nije uspeo da se plasira u plej-of, pritisak je ponovo visok u srpskoj prestonici košarke – posebno jer je večiti rival Crvena zvezda započela sezonu sa 2:0. Tim je skoro potpuno promenjen. Ponovo su stigla poznata imena, kao što su najbolji strelac Efesa Tajrik Džons (16,5 poena po utakmici), centar Brendon Dejvis (14,0 poena), Italijan Ife Lundberg (8,0 poena), bivši NBA plejmejker Kárlik Džons (9,5 poena/4,5 asistencija), koji je vodio reprezentaciju Južnog Sudana na Olimpijadu – i naravno, nemački svetski šampion Ajzak Bonga.

- Živim četiri minuta od hale, ne mogu da se žalim - izjavio je 24-godišnji reprezentativac dan pre duela sa starim prijateljima. I dalje je u kontaktu s mnogima iz Minhena - Karsen, Nik i još nekoliko njih.

- U utorak će se susresti i s trenerom Gordonom Herbertom, koji je prihvatio ponudu Bajerna nakon što je već potpisao za Partizan.

- Klub je imao dobro leto - izjavio je generalni direktor FCBB-a Marko Pešić povodom ove situacije.
- Ali Ajzak, to me je baš zabolelo.

Bonga ovo vidi kao znak poštovanja i ostaje diplomatičan kada je reč o hipotetičkom scenariju s Herbertom.

Rekao je  - Nisam znao za Gordija unapred i naravno da klub uvek želi da zadrži svoje ljude. Nije mi bilo lako da donesem odluku, ali ovde mi je stvarno dobro.

Košarka je ovde glavna stvar

Trener Obradović očigledno ceni nemačkog igrača za sve pozicije (7 poena po utakmici, 4 skoka, 3,5 asistencija): Bonga je igrao 34 minuta u Madridu. Takođe se oseća prijatno u Obradovićevom stilu igre:

- Već sam imao Trinkijerija, pa nije problem - rekao je uz osmeh.

A kako izgleda Beograd, meka košarke?

- To je drugačije - kaže Izi, - status košarke je ovde jednostavno veoma visok. Prepoznaju novog igrača, iako više ne farba kosu ('mislim da sam s tim završio'). A emocije navijača, koje će i Bajern doživeti u utorak, su posebne, po entuzijazmu bi se reklo da su svi fudbalski navijači, ali oni dolaze na košarku. To je ovde glavna stvar - piše na Bajernovom sajtu, a sve ovo je izazvalo brojne pozitivne komentare Parttizanovih navijača na mreži ''X''.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati