Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

06. 10. 2024. 08:21 1

Pešić je zbog ovoga posebno zahvalan Obradoviću

Dok se javnost u Srbiji nada da bi Svetislav Pešić mogao da ostane selektor Srbije iako mu je istekao mandat, sjajni stručnjak je nagovestio da je takav scenario malo verovatan.

U gostovanju u emisiji "Sportlight", Pešić se dotakao brojnih tema, a pričao je i o ulozi Alekse Avramovića u nacionalnom timu.

Osvrnuo se i na odluku da as reprezentacije Srbije ode iz Partizana u CSKA.

- To je standardna tema kod nas. Prvo, treba da se zna, Avramović bilo gde da je igrao i u Italiji i u Španiji, ja se sećam kad sam bio trener Barselone, mi smo igrali protiv Estudijantesa, Malage, Avramović je uvek bio fantastičan igrač, ali na nekoj drugoj poziciji. Recimo na poziciji dva - objasnio je Pešić.

Istakao je da je veliku ulogu u transformaciji košarkaša odigrao Željko Obradović na čemu mu je posebno zahvalan.

- Željko je njega angažovao, doveo i postavio ga na poziciju jedan, što je na kraju krajeva malo bilo iznenađenje, ali on je verovao da on to može. Verovao sam i ja, jer kao što se zna, ne ističemo se sa dovoljnim brojem igrača na poziciji jedan i Željko je tu i meni dosta pomogao. I ja bih se pitao šta bih radio da on nije u Partizanu igrao na poziciji jedan. Bilo je tu i povreda, moramo da znamo. Imao je u dva, tri navrata Aleksa povrede i to ga je malo vraćalo na početak.

Potom je pričao i o tome zašto Avramović posebno dobro igra u reprezentaciji.

- A ovde u reprezentaciji, znate kako, u reprezentaciji program traje vrlo kratko i za to kratko vreme možeš da pokažeš ono što znaš. Aleksa kada igra za reprezentaciju, on je specijalno motivisan i to je naravno jedan od razloga zašto on ima taj kontinuitet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati