Košarka

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2024. 16:09 1

Žoc pred prvi meč u Evroligi: Da se vidi gde smo i šta smo

Trener Partizana Željko Obradović najavio je prvu utakmicu crno-belih u ovogodišnjoj Evroligi, u kojoj u četvrtak gostuju Baskoniji (20.30).

- Prva utakmica u Evroligi, ulazimo sa velikim ambicijama. Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želeo bih da igramo na isti način kao do sada, sa istom željom i energijom koju smo imali u tim utakmicama, mislim da je to najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što su promenili tim, trenera, sličan način igre. Ono što je karakteristično za Pabla Lasa kao trenera, dosta tranzicije, individualnih rešenja, ofanzivnog skoka, izolacije. Naravno, igrač koji je jako bitan - Hauard, koji je sposoban da šutira 15 puta za tri poena na utakmici. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo na utakmici - rekao je Obradović.

On je dodao da će prvi meč u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju biti veoma važan.

- U ovom trenutku je jako bitan, a posle kad počne, svaka sledeća je još bitnija. Bitno je, otvara se, da se vidi gde smo, šta smo, kako izgledamo. Sigurno za samopouzdanje jedne ekipe nema ništa bitnije nego da odigra dobro, jer kad odigraš dobro, dolazi rezultat - rekao je trener crno-belih, a potom se osvrnuo na trenutnu situaciju u ekipi:

- Mislim da radimo dobro, logičan je ovaj put kojim idemo. Nismo imali mnogo treninga, ali smo za tih osam-devet utakmica pred početak sezone napredovali. Iz dana u dan pokušavamo da približimo igračima sve ideje koje imamo i naravno, to će zavisiti od budućih protivnika. Majk je i dalje van stroja, oseća se bolje, videćemo u narednom periodu koliko će biti sposoban da se priključi timu.

On je dodao da se raduje prvom duelu u Evroligi i da će igračima nastup u ovom takmičenju pomoći da shvate u kakvom klubu igraju.

- Atmosfera je odlična, u svakom smislu. Ja sam se radovao i prvi dan kad smo se skupili na treningu, možete da zamislite koliko se radujem ovom sad. Cela suština je da izađeš pred gledaoce i da uživaš u ovom poslu kojim se bavimo. Srećan sam zbog igrača zato što su oni veoma brzo shvatili gde igraju i kako to izgleda. Pogodilo se da prvo gostovanje u Subotici, gde smo imali praktično domaći teren, neverovatna energija je dolazila od navijača Partizana, ali i od navijača Spartaka. Bilo je prelepo veče, košarkaško u Subotici - rekao je Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati