Svet

[ Izvor: Mediji ]

06. 10. 2024. 08:13 0

Konobari na Oktobarfestu zarade i do 10.000 evra: Ovo je cena koju plaćaju za to

Za dve nedelje rada na Oktobarfestu u Minhenu konobari i konobarice zarade između 5.500 i 10.000 evra neto, a ponekad i znatno više. S druge strane, za te dve nedelje vlasnici šatora ostvare do osam i devet miliona evra prometa.

Prema pisanju nemačkih medija, da bi uopšte radili na Oktobarfestu, konobari i konobarice moraju da plate domaćinima unapred 1.500 evra za hranu i piće, kao i čišćenje posuđa koje koriste ili eventualno razbiju. Za smeštaj trebaju da izdvoje i do 2.500 evra.

Eva je radila kao konobarica na Oktobarestu, te je putem TikToka otkrila kako je najskuplji smeštaj bio 2.500 evra, u prostoriji u kojoj je ona spavala bili su samo dušeci, a u sobi je spavalo petoro ljudi.

TikTokerka naglašava kako konobarice i konobari na Oktobarfestu ne dobijaju fiksnu satnicu, već dobijaju deo od prodaje.

Prema informacijama portala TZ, domaćini velikih šatora Oktobarfesta za dve nedelje ostvare do osam i devet miliona evra prometa. Od toga im ostaje oko milion evra zarade. Čak i manji šatori imaju prodaju od milion do dva miliona evra.

Prošle godine Oktobarfest je gradu doneo oko 1,49 milijardi evra, piše Fenix.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati