Košarka

Direktno.rs

16. 08. 2024. 09:29 1

Petrušev i Zvezda? Čović kaže da se "radi na tome"

Filip Petrušev, svetski vicešampion i osvajač bronzane olimpijske medalje sa reprezentacijom Srbije, nalazi se "na radaru" Crvene zvezde. Prvak Srbije i Jadrana zainteresovan je da u svoje redove vrati 24-godišnjeg Beograđanina, a o tome je govorio i Nebojša Čović, predsednik kluba sa Malog Kalemegdana.

Petrušev je nosio Zvezdin dres u sezoni 2023/2024, a posle toga se otisnuo u NBA. Posle kratkih epizoda u Filadelfiji, Klipersima i Sakramentu, otišao je u Olimpijakos tokom prethodne sezone, a sa ekipom iz Pireja još ima važeći ugovor.

- Nije se Zvezda ništa još dogovorila. Bili smo u razgovorima sa Filipom, da vidimo da li ima želju da se vrati. Izrazio je želju, radili smo na tome i još radimo. Naročito pošto se u Olimpijakos vratio Vezenkov. Olimpijakos ima drugi problem, a to je povreda Mustafe Fala. Ne znam da li se vratio - izjavio je prvi čovek crveno-belih gostujući u jutarnjem programu televizije Prva.

Saša Vezenkov, MVP Evrolige iz 2023. godine, nije bio uspešan tokom svog NBA staža, koji je proveo u Sakramentu. Ipak, sada se očekuje da će biti ključni čovek u timu koji je u vlasništvu braće Angelopulos.

Klub iz "Dvorane mira i prijateljstva" dobro je popunjen na visokim pozicijama. Pored Petruševa, Vezenkova i pomenutog Fala, na "četvorci" i "petici" trener Jorgos Barcokas može da računa još i na Nikolu Milutinova, Aleka Pitersa i Mozesa Rajta.

Petrušev je u prethodnim sezonama pokazao da može kvalitetno da igra na evroligaškom nivou na obe visoke pozicije. U prethodnoj sezoni srpski košarkaš je u dresu Olimpijakosa odigrao 22 utakmice u Evroligi i za 15 i po minuta u proseku beležio 6,3 poena i 3,3 skoka. Srednju školu i univerzitet (prestižna Gonzaga) pohađao je u SAD. Pre Zvezde, Petrušev je nastupao za Megu i Efes sa kojim je osvojio Evroligu 2022. godine.

Na olimpijskom turniru uglavnom je bio starter u petorci Srbije zajedno sa Nikolom Jokićem, a na šest utakmica u Lilu i Parizu prosečno je beležio 9,7 poena (67% iz igre) i 4,5 skokova za 24 minuta na parketu.

Na poziciji "pet" Crvena zvezda računa na Džoela Bolomboja, Luku Mitrovića i Uroša Plavšića, dok će na "četvorci" trener Janis Sferopulos koristiti Majka Dauma, Nikolu Kalinića, Dejana Davidovca, Rokasa Gedraitisa…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati