Košarka

[ Izvor: Mediji ]

13. 09. 2024. 21:50 5

Traje tihi "rat" Partizana i KLS

Petak trinaesti protekao je radno i mirno na Staroj planini. Prvog dana trećeg seminara Košarkaške lige Srbije, održan je niz sastanaka trenera, delegata, sudija i kontrolora pod okriljem KLS, ali pažnju medija, svakako, najviše su privukle sednice Predsedništva i Skupština KLS.

Najviša rukovodeća tela domaćeg košarkaškog takmičenja bavila su se redovnim temama, a novinare su, ipak, najviše zanimala aktuelna pitanja oko buduće profesionalne domaće lige, škakljivi odnos Partizana i KLS i predstojeći izbori u KSS.

S obzirom na to da su spomenuti sastanci bili zatvoreni za javnost, po njihovom završetku odmah je prostrujala informacija da predstavnik Partizana, Ivan Todorović, neće davati izjave za medije. Kako smo saznali, Todorović je uredno prisustvovao sednicama, ali je ostao uzdržan jer „nije ovlašćen od klupske uprave za davanje izjava“. Na stolu, za kojim je sedeo i na stolici, ostao je sav propagandni materijal seminara, kao i pokloni domaćina skupa namenjeni Partizanu… Dakle, jasno je da se saga Partizan – KLS nastavlja.

- Utisci posle sednica su sjajni. Na sednicama su usvojena neophodna akta za početak nove sezone. Već treću godinu zaredom se okupljamo kako bismo u novu takmičarsku godinu ušli što spremniji i bolji. Ovog vikenda košarka stanuje na Staroj planini. Naša liga je svake sezone sve kvalitetnija. Srpski klubovi su obeležili ABA 1 i ABA 2 ligu. Ideja o domaćoj profesionalnoj ligi je realna, imamo određeni pomak u tom smeru, ali sada nije dobar trenutak da o tome pričamo. Sačekaćemo dešavanja vezana za KSS i verujem da ćemo posle rešavanja svih pozicija biti u situaciji da već naredne sezone formiramo jaku domaću ligu. Verujem da će košarkaška javnost da bude zadovoljna - poručio je Aleksandar Grujin, direktor KLS.

U nastupajućoj sezoni KLS će brojati 22 kluba, 16 u prvom delu, a u drugom još šest. Ulaskom Spartaka u ABA 1 otvorio se prostor i za neke druge klubove, saopštio je Grujin i na novinarsko pitanje prokomentarisao odnos KLS i Partizana.

- Što se tiče KLS, ona je okrenuta prema svim klubovima jednako, isto koliko i prema Crvenoj zvezdi i Partizanu. Taj odnos Partizana prema KLS je, po mom mišljenju, neosnovan i tako se veliki klub, zaista, ne ophodi prema domaćem takmičenju. Naravno, više puta smo pokušali da sednemo za sto i da vidimo šta smo mi kao liga loše uradili, međutim, nažalost, ne postoji dobra volja s druge strane. Međutim, mo znamo da radimo dobre stvari, imamo podršku svih klubova KLS i javnosti, tako da ne bih trošio reči na one koji ne prepoznaju ono što činimo - dodao je Grujin.

Crvenu zvezdu na Staroj planini predstavlja prvi čovek kluba Nebojša Čović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati