Košarka

[ Izvor: TV Prva ]

07. 06. 2024. 11:04 16

Čović: Sve smo izdržali, mudrost je pobedila mržnju

Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda, bio je gost jutarnjeg programa na Prva TV posle proslave titule šampiona Srbije.

Crvena zvezda je osvojila ukupno 24. titulu u domaćem šampionatu, a tim povodom u četvrtak uveče organizovano je i svečano uručenje trofeja crveno-belima.

- Četvrta tripla kruna, jedna od četiri uspešnije sezone. Otkako sam ja u klubu, otkako smo sanirali Zvezdu, ovo nam je 25. trofej. Deveta uzastopna titula, mada neki omalovažavaju takmičenje u Srbiji - počeo je svoje izlaganje Čović.

Pričao je i koliko je generalno zadovoljan sezonom.

- Trofeji su jedino merilo. Zadooljan sam, bila je veoma teška sezona prepuna raznih iskušenja, velikih medijskih napada prema KK Crvena zvezda. Ceo medijski mehanizam upotrebljen da se omalovaži naš rad i rezultati. To je radila kontra strana, bave se više nama nego sobom. To je greška, to i sad rade. Svaki trofej žele da ogade protivniku. To je rađeno smišljeno. Od 2012. KK Crvena zvezda je ubedljivo najbolji klub u regionu i šire.

Jedina mrlja na trofejnu sezonu je 16. mesto u Evroligi.

- Imali smo veće ambicije i u Evroligi, tu smo bili 16, nismo zadovoljni, ali bože moj. Jako je teško doći do određenih rezultata u Evroligi. Nismo pogodili prvog plejmerkera, Šabaza (Nejpira), ali dešava se da igrač ne legne klubi ni mi njemu. Duško Ivanović je zamenjen posle pet kola u Evroligi. Očekivali smo da ćemo dobiti četiri urkamice. Brzo smo reagovali. Posle kreću napadi sa društvenih mreža kupljenih portala, sve smo to izdržali. Mudrost je pobedila bahatost i mržnju.

- Zvezda je odigrala sjajnu završnicu, veliki doprinost dao je Sferopulos. Nismo imali sreće ni sa povredama, ali nismo ni kmečali ni kukali, sve smo stoički nosili. Bilo pokušaja destabilizacije kluba, neki su to radili spontano, neke grupe "interesantno spontane" na meču s Studentskim centrom. U sportu je važno imati strpljenje i poverenje, a ova uprava je to zaslužila. U sportu se broje rezultati u junu mesecu. Pred nama je nova sezona, okrenuli smo nov list. Ne smemo zaboraviti da ovu sezonu treba završiti u pogledu obaveza prema igračima i stručnom štabu. Ono što očekujem je da se objavi izveštaj Budžetske inspekcije. Da se objavi za sve klubove i naravno poreske uprave.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati