Košarka

Direktno.rs

23. 02. 2024. 20:53 0

Džikiću preseo debi: Danci iznenadili Gruziju

Košarkaši Danske pobedili su Gruziju na svom parketu sa 75:69. Izabranici Aleksandra Džikića, košarkaši Gruzije, imaju za čim da žale jer su 30 minuta kontrolisali dešavanja na parketu, ali...

Najefikasniji u sastavu Danske bili su Ife Lundberg sa 19, Kevin Larsen sa 13, Bakari Diba sa devet poena. Kod Gruzije, Tornike Šengelija je postigao 27, Džoe Tomason 16, Đorđi Okihidze 11 poena.

Gruzija, na čijoj je klupi na ovom meču debitovao Aleksandar Džikić, odlično je otvorila meč, pa je tokom prve deonice vodila sa 21:9. Danska je nastojala da stigne do egala, a Gruzija odbijala nalete rivala, pa je na poluvremenu imala višak od devet poena - 37:28.

Tokom trećeg kvartala, Danska je u završnici uspela da ubrza ritam, uspela je da stigne do lakih poena iz tranzicije i otvorenih pozicija za šut, Gruzija je dosta grešila u oba smera, pa je uoči poslednjeg kvartala vodila sa minimalnih - 53:50.

Danska je serijom 8:0 stigla do 58:53 i bilo je jasno da sledi rat nerava. Na četiri minuta pre kraja, Danska je vodila sa 66:59, a Šengelija pogodio trojku. Nedugo zatim trojku je pogodio i Tomason za 65:67.

Šengelija je nedugo nakon toga pogodio trojku za 68:70, ali je Lundberg poenima sa penala doneo Dancima plus četiri. Šengelija nije uspeo da postigne i treću trojku na 60 sekundi pre kraja, promašio je i Lundberg. Tomason je izgubio loptu, a tačku na dramu, stavio Larson koji je pogodio za tri poena.

U narednoj rundi, koja je na programu 26. februara, snage će odmeriti Gruzija i Srbija, odnosno Finska i Danska. Finska je jedan od domaćina šampionata Evrope, siguran je učesnik, a za preostala dva mesta, boriće se Srbija, Gruzija i Danska.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati