Ostali sportovi

Direktno.rs

21. 03. 2024. 17:35 8

Srbiju stavili u grupu sa Kosovom, pa ponovili žreb!

Rukometna reprezentacija Srbije je saznala rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2026. godine igra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Međutim, žreb je tek uspeo iz drugog pokušaja jer se na izvlačenju kuglica dogodio skandal.

Srbija je prva izvučena od svih ekipa iz drugog šešira, a potom je iz kuglica izvučeno da ide u grupu pod rednim brojem šest.

Čim je to izvučeno, svi su se nasmejali i saopštili: "Moramo da ponovimo", a razlog je to što je u toj grupi bila i reprezentacija tzv. Kosova. Zbog jasne političke situacije, međusobni mečevi rukometaša Srbije i "Kosova" nisu mogući, tako da je ponovljen žreb.

Srbija je bila u drugom šeširu, od ukupno četiri, a na žrebu je odlučeno da će naši rivali u grupnoj fazi kvalifikacija biti Italija, Letonija i Španija.

Naša selekcija je nedavno promenila selektora, pa je umesto Tonija Đerone na klupu došao Boris Rojević koji je i trener Vojvodine. On je debitovao sa dve pobede nad Poljskom u prijateljskim mečevima, a sada početkom maja čekamo dvomeč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Španije, upravo našeg rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Ipak, treba istaći da dalje idu dve ekipe, što je dobar znak za "orlove".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati