Fudbal

[ Izvor: Danas ]

14. 10. 2024. 17:58 6

Novi početak Partizana: Legende se vraćaju, počelo "čišćenje" kluba

Skupština Fudbalskog kluba Partizan, koja je na zahtev budućeg predsednika Rasima Ljajića pomerena za 21. oktobar, predstavlja se kao "novi početak", a zapravo je prvi stepenik ka dizanju kluba sa dna na kome se nalazi.

Ono što tog dana treba da se dogodi je da svi dosadašnji članovi Skupštine podnesu ostavke, da bi se potom krenulo u potpunu rekonstrukciju, od Statuta, do izbornog procesa.

Očekuje se da sve to traje najmanje tri meseca, tokom kojih bi privremeni upravnik, Rasim Ljajić, obavio posao koji bi omogućio da se izgrade temelji za normalno funkcionisanje Partizana.

Ipak, u medijima se već pojavljuju imena budućih članova Skupštine, od kojih su mnogi i do sada bili na toj funkciji, ili na ovaj ili onaj način u proteklih nekoliko godina saučestvovali u propasti crno-belih.

Pominje se da će sigurno svoje pozicije zadržati Žarko Zečević, Ivan Ćurković, Ivica Iliev, ali da će biti pridruženi Gordan Petrić, Ljubiša Tumbaković i Nenad Bjeković.

Jedan od bivših igrača koji su bili potpisnici "Apela za spas Partizana", rekao je za Danas da je najvažnije da su Vazura i Vučelić otišli, a da će navijači i ova grupa bivših fudbalera pažljivo pratiti šta se dešava.

Takođe, on demantuje da je nekom od potpisnika, a pominju se Đorđe Tomić, Goran Trobok, Budimir Vujačić i još neka imena, već obezbeđeno mesto u novoj Skupštini i da će to biti odlučeno na izborima, kad se promeni Statut.

Predsednik Privremenog organa za rukovođenje klubom do Izborne skupštine Rasim Ljajić već je najavio da će do tada pokušati da obavi deo posla u Humskoj.

- Pokrenut je proces raščišćavanja i sređivanja nekih stvari i u suštini krenulo je sa mrtve tačke. Ko će još da bude u tom organizmu, iskreno – ne znam u ovom trenutku, ali od petka ću početi da radim na tome rekao je Ljajić za "Sportski žurnal", a zatim dodao:

- Bio sam nekoliko puta u klubu proteklih dana i uvek su isti ljudi sedeli tamo. Ako su skauti, treba da rade. Treba klub da ima skauta, jednog, dva, tri, ali ne 100 njih. Koji klub to može da istrpi? - izjavio je Ljajić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati