Fudbal

Direktno.rs

10. 10. 2024. 10:41 1

Bivši asovi Partizana: Odakle vam pravo da odlučujete o bilo čemu? Hitne smene na svim nivoima!

Sednica Skupštine FK Partizan zakazana je za petak, a na dnevnom redu će, između ostalog, biti i razrešenje uprave.

Kako se taj dan približio, rastu i tenzije među raznim strujama u Partizanu. Još jednom su se oglasili potpisnici "Apela za spas Partizana", koji su se dan pre održavanja Skupštine u Zemunelu, inače zatvorene za javnost, oglasili saopštenjem.

To saopštenje prenosimo u celosti:

"Nismo se oglašavali nakon poraza u večitom derbiju, ali kompletnoj javnosti je postalo jasno da je problem FK Partizan postao širi društveni i politički problem. Taj problem se mora rešiti urgentno i odlučno, ali u tom rešenju nema mesta onima koji su aktivno ili pasivno saučestvovali u ovom sunovratu.

Neprihvatljivo je da isti pojedinci, koji su klub doveli na rub propasti, i dalje manipulišu njegovim strukturama zarad ličnih interesa i očuvanja svojih pozicija.

Tome u prilog svedoči i bizarni dnevni red takozvane redovne Skupštine kluba, na kojem nema tačke sa izveštajem generalnog direktora i predsednika u ostavci?! Kako je moguće da isti oni koji su u januaru 2022. sami sebi izglasali novi mandat do 2027. godine, sada predlažu razrešenje predsednika i generalnog direktora kluba i izbor novog rukovodstva?

Odakle vam pravo da odlučujete više o bilo čemu?! Ako ste već u prvoj polovini ovog novog mandata postali svesni svoje nesposobnosti da vodite FK Partizan, i to očigledno nakon što vas je neko na to "prisilio", odakle vam moralno pravo da predlažete bilo kakve promene, pa čak i svoje razrešenje, umesto da podnesete neopozivu ostavku i konačno preuzmete odgovornost za propadanje kluba?

U petak, možete sebi čestitati na tome što ste kao saučesnici unizili nekada slavni klub i potpisali sve moguće negativne rekorde u dugoj istoriji, najveće poraze, godine bez trofeja i dug koji se meri desetinama miliona evra.

Čestitajte sebi i na sramno lošem položaju u domaćem fudbalu, u Fudbalskom savezu i Zajednici Superlige, gde se FK Partizan pita manje nego ikada pre. Možete se "dičiti" i neefikasnom i preobimnom administracijom koja je očigledan primer najnegativnije moguće selekcije, kojom ste vi sve vreme rukovodili.

U ime Udruženja bivših fudbalera FK Partizan i nas preko sto koji smo nekada pronosili slavu ovog kluba, apelujemo na sve navijače, simpatizere i sve one kojima je crno-bela boja u srcu da se u petak, 11. oktobra, u 15 časova okupe na SC Teleoptik i da zajedno sa navijačima još jednom pošaljemo jasnu poruku - nećemo odustati dok Skupština ne uvaži zahteve koji su usaglašeni sa navijačima i proklamovani su u "Apelu za spas Partizana".

Hitne smene na svim nivoima, revizija Statuta kluba i transparentna organizacija potpuno nove izborne Skupštine, koja će staviti isključivo interese FK Partizan u prvi plan. Partizanu nije potrebno veštačko disanje, već reanimacija. Budućnost ovog slavnog kluba zavisi od naših zajedničkih napora da se izborimo za slobodan Partizan!", navodi se u saopštenju.

Inače, odluku o sazivanju Skupštine doneo je, i dalje aktuelni, predsednik Partizana Milorad Vučelić. Na dnevnom redu se nalazi sedam tačaka.

Najpre izbor radnog predsedništva, Verifikacione komisije i overivača zapisnika. Dalje usvajanje zapisnika sa sednice održane 3. maja 2023. godine, a zatim razrešenje predsednika, članova Upravnog odbora i generalnog direktora FK Partizan.

Pod četvrtom, petom i šestom tačkom zavedena su donošenja odluka o izboru predsednika, članova UO i generalnog direktora, a poslednja tačka su "tekuća pitanja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati