Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

24. 09. 2024. 07:53 0

Sudijski analitičar pojasnio da li je bio penal za Zvezdu

Raka Đurović, bivši sudija i jedan od najpedantnijih analitičara, pojasnio je situaciju kod vodećeg pogotka Crvene zvezde protiv Partizana (4:0).

Crveno-beli su u 174. večitom derbiju upisali najveću pobedu na gostovanju u istoriji derbija i tako napravili dodatnu bodovnu prednost.

Junak je bio Šerif Endiaje koji je postigao prvi het-trik na večitom derbiju još od 1968. godine, a prvi pogodak je postigao sa bele tačke.

Isprva nisu svi bili sigurni da je Novak Simović dobio poziv da gleda situaciju iz penala, a ubrzo je pokazao na belu tačku. Po mišljenju eksperta glavni sudija je doneo pravu odluku. Razlog? Stefan Kovač je ispružio ruku i tako inicirao kontakt.

- Neko od navijača poredi situaciju sa derbija i onu sa gostovanja Crvene zvezde Napretku. Nema govora, igrač Partizana svesno pruža ruku i inicira kontakt sa loptom. Nema nikakve dileme. Može da promakne glavnom sudiji, ali konačno i VAR da pokaže svetlu stranu - napisao je Đurović.

Đurović je tada smatrao da Zvezda nije trebalo da dobije penal protiv Napretka, a tada je sudija na susretu bio Pavle Ilić.

- Zašto ovo nije penal za Crvenu zvezdu? Zato što igrač ispravno uklizava i blokira nogom centaršut nakon čega ga u rikošetu lopta pogađa u ruku. Kada igrač ide ispred lopte da blokira šut ili centaršut, pristalica sam toga da mora da bude pažljiv i da ga je lopta pogodila direktno u ruku, mogli bismo da razgovoramo i o drugačijim posledicama, ali ovako smatram da nema elemenata za kazneni udarac. Iako ne bi trebalo uopšte da ima veze, time što je igrao rukom, odbrambeni igrač nije ostvario posebnu korist ili sprečio opasan napad jer je loptu već blokirao nogom i time još više čudi reakcija glavnog sudije. U stvari, čudila je dok nisam video ko je delio pravdu. Pritisak je sigurno veliki, i mnogim sudijama nije lako, ali je ovo posledica negativne selekcije i nije baš čudno što se određena imena ponavljaju. Ovim šteti Pavle i ugledu Crvene zvezde - napisao je Đurović o situaciji nakon koje se Bruno Duarte upisao u strelce.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati