Politika

Direktno.rs

24. 09. 2024. 12:04 3

Stojanović upitao Anu Brnabić šta se desilo sa pismom iz decembra

Poslanik Novog DSS-a Zoran Stojanović upitao je danas predsednicu Narodne Skupštine Republike Srbije Anu Brnabić da li je povukla pismo iz 2023. godine u kome se izražavaju rezerve prema francusko-nemačkom planu i Ohridskom sporazumu u pogledu de facto i de iure nezavisnosti Kosova.

- Već danima se ne oglašavate o tome. Sporazum je protivustavan, bez obzira na to Vaše pismo - napomenuo je Stojanović.

Sledeće pitanje poslanika Stojanovića bilo je namenjenu direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohije Vlade Republike Srbije Petru Petkoviću iako je ocenio da je za "krah kosovske politike kriv predsednik Aleksandar Vučić".

- Da li osećate krivicu za nestanak srpskih institucija i egzodus Srba sa Kosova i Metohije i kada ćete podneti ostavku - upitao je Stojanović Petkovića da bi se zatim obratio javnom tužiocu Zagorki Dolovac.

- Šta se dešava sa našom krivičnom prijavom koju smo podneli 31. januara 2023. godine protiv predsednika Vučića posle njegove izjave, date osam dana ranije, prema kojoj je on prihvatio francusko-nemački plan i da će raditi na njegovoj implentaciji - zainteresovao se Stojanović.

On je podsetio da od januara prošle godine nema nikakvih informacija iz Tužilaštva o toj krivičnoj prijavi i dodao da je u pitanju veoma ozbiljna stvar s obzirom da se, po Bečkoj konvenciji, izjava Vučića o prihvatanju plana može smatrati kao zvanični pristanak države.

- Podsećamo Aleksandra Vučića da svakim danom širi svoju krivičnu prijavu i pozivamo predsednicu Odbora za zakonodavstvo Milicu Nikolić i predsednika Odbora za bebednost Milorada Drecuna da sazovu sednice tih tela na kome bi se razmotrilo stanje nakon ove izjave Vučića koja je, zapravo, državni udar i predaja Kosova i Metohije na tacni - zaključio je Stojanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Vrlo polako i oslobođeno

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati