Fudbal

Direktno.rs

22. 08. 2024. 23:05 0

Podvig Borca u Mađarskoj: Goreće Banjaluka

Fudbaleri Borca iz Banja Luke nastavili su da oduševljavaju ovog leta u evropskim kvalifikacijama.

Nakon što su izbacivanjem Ki Klasvika obezbedili istorijsko učešće u glavnoj fazi nekog evropskog takmičenja, Banjalučani su načinili podvig i ostali neporaženi na gostovanju mađarskom Ferencvarošu u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope. Utakmica u Budimpešti završena je bez golova - 0:0, te će za nedelju dana u Banjaluci Borac imati veliku šansu da sruši velikog favorita pred svojom publikom.

Besprekorno je taktički delovala ekipa trenera Mladena Žižovića, koja je maksimalno uspela da uspori Ferencvaroš i svede ga na mali broj prilika.

Prvu veliku priliku za mađarski tim u prvom poluvremenu propustio je Knoster u 26. minutu, čiji je udarac glavom sjajno odbranio golman gostiju FIlip Manojlović.

Minut pre odlaska na odmor Borac je mogao da povede. Savić je šutirao, a golman Dibus spasio Ferencvaroš.

Popustila je koncentracija igračima Borca u samom finišu prvog dela, ali je sjajni Manojlović zaustavio udarac Varge i dao dodatno samopouzdanje svojoj ekipi pred nastavak susreta.

Deset minuta u nastavku bilo je potrebno Ferencvarošu da ponovo zapreti. Ovoga puta probao je Romdane, ali je sjajni Manojlović ostao nesavladan.

Na isteku časa igre domaći su zaigrali još ofanzivnije, a u igru ušao bivši napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić.

Šest minuta kasnije šutirao je Zakarijasen pored gola, a od tog trenutka domaći nisu stvorili niti jednu veliku priliku sve do poslednjeg minuta sudijske nadoknade kada je fenomenalni Manojlović još jednom spasio Borac fenomenalnom intervencijom posle udarca glavom Boržesa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati