Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

25. 05. 2024. 20:59 0

Zvezda "pregazila" Čuku u poslednjem kolu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički na svom stadionu sa 4:1, u poslednjem 37. kolu Super lige Srbije i tako je na najbolji način proslavila četvrtu uzastopnu duplu krunu na veoma dobro popunjenoj Marakani.

Gosti su vodili pogotokom Rogana, a onda su na scenu stupili Zvezdini Afrikanci. Olajinka je preokrenuo sa dva gola, a onda su pogađali Điga i Kraso. Večeras se od dresa Zvezde oprostio kapiten Aleksandar Dragović, koji je na terenu proveo 59 minuta.

Vojvodina je u istom terminu savladala Mladost iz Lučana u Novom Sadu sa 1:0 i preskočila Radnički Kragujevac na četvrtom mestu, pa će igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Čukarički je večeras zvanično ostao bez Evrope, pošto sezonu završava na šestom mestu.

Iako je Crvena zvezda u kombinovanom sastavu napadala od početka, u 17. minutu Čukarički je poveo. Melo je centrirao sa levog boka, a Rogan se odlično ubacio iz drugog plana i glavom savladao Glazera za 0:1.

Međutim, Zvezda je nastavila da napada i u 32. minutu došla je do izjednačenja Mimović je sa desnog boka poslao povratni pas, a tamo je Olajinka bio na pravom mestu za 1:1.

Čukarički je u 36. minutu lako mogao do novog vođstva, lopta je stigla na levi bok do Ergelaša, koji se namestio i gađao pored stative.

Do odlaska na odmor, Sremčević je mogao da se proslavi pred golom Čukaričkog, imao je dve opasne situacije, ali nije uspeo da ih realizuje za preokret.

U 42. minutu Điga je postigao gol, pošto je bio na pravom mestu na petercu, ali ovaj pogodak poništen, pošto se asistent Katai nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Domaći tim je drugo poluvreme otvorio totalnom inicijativom, a Piter Olajinka je svojim drugim pogotkom režirao preokret. Nigerijac je iz prve šutirao na povretnu loptu Aleksandra Kataija i ponovo matirao Kaličanina, za 2:1.

U 64. minutu je Čukarički imao veliku oriliku. Kovač je šutirao u bliži ugao, a Glazer odbranio na impresivan način.

Samo 11 minuta kasnije, skoro pa ista situacija. Kovač je bio u kolosalnoj šansi, ali mu je izraelski golman "skinuo" zicer.

Zvezda je ovo kaznila u 79. minutu. Kanga je izveo korner sa leve strane, Milunović je bio najbolji u skoku i asistirao Đigi, koji je pogodio za 3:1.

Konačnih 4:1 postavio je Kraso u 90. minutu.

Za to vreme je Vojvodina na svom "Karađorđu" pobedila Mladost sa 1:0, a strelac je bio Uroš Nikolić u 39. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati