Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: mozzart sport ]

15. 04. 2024. 09:44 0

Brazil ima novog drugulja: Ko je sad taj Mesinjo?

Dok Endrik polako pakuje kofere i sprema se put Madrida i dresa Reala da pojača u julu konkurenciju u napadu zemljacima Vinicijusu i Rodrigu, kao i Kilijanu Embapeu, šampion Brazila Palmeiras izbacio je još jednog vunderkinda koji bi mogao da zablista i napuni kasu velikana iz Sao Paula.

Ime mu je Estevao Vilijan Almeida de Oliveira Gonsalves. Dok je igrao za mlađe kategorije Kruzeira koristio je nadimak Mesinjo po uzoru, argentinskom asu, ali sada je promenio, pa je samo Estevao. Za devet dana napuniće 17 godina, a već je stupio na glavnu pozornicu i preti da pomuti Endriku slavu.

Da se radi o velikom talentu, koji je već na oku najboljih evropskih klubova, uvideo je i Najk 2018. Američki brend je sa ovim klincem potpisao ugovor kada je imao samo 10 godina. Postao je Mesinjo ili Estevao najmlađi brazilski fudbaler koji je stavio paraf na ugovor sa najvećim proizvođačem sportske opreme na svetu.

Već dve i po godine je član Palmeirasa s kojim ima ugovor do juna 2026. To znači da će verovatno prvak zemlje fudbala naredne godine morati da ga proda. Zato ga je već sada stavio u izlog. Naime, trener šampiona Brazila Abel Fereira, tvorac renesanse - Verdao (dve titule šampiona Južne Amerike, pa dve krune u Brazileirau) na početku sezone daje sve više šansu klincu koji igra na poziciji desnog krila.

Krajem prošle godine Estevao je debitovao za prvi tim Palmeirasa kada je na gostovanju u Belo Horizonteu protiv bivšeg kluba Kruzeira dobio šansu u 78. minutu. Tada je imao 16 godina, osam meseci i postao je četvrti najmlađi fudbaler u istoriji kluba iz Sao Paula.

Početkom 2024, Mesinjo se vratio u mladi tim Palmeirasa do 20 godina, imao je zapažene partije u Kopinju (omladinskom prvenstvu Sao Paula). Prethodne nedelje je Verdao pobedio Liverpul iz Montevideo 3:1 u Kopa Libertadorsu, a Estevao je debitovao u najjačem takmičenju Južne Amerike. I ne samo to – dao je gol.

To mu je bio prvi profesionalni pogodak u karijeri. Imao je 16 godina, 11 meseci i 18 dana. Estevao je postao treći najmlađi fudbaler koji je zatresao mrežu u dresu Palmeirasa. Rekorder je Endrik koji je učinio kada je imao 16 godina, tri meseca i četiri dana.

- Kada mi je trener rekao da ću da počnem utakmicu zahvalio sam se Bogu. Samo ja znam kroz šta sam sve prošao da bih došao ovde. Hvala i Palmeirasu, Fereiri i navijačima. Veoma sam srećan što sam postigao taj gol - rekao je Estevao.

Što se tiče Kupa Libertadores, postao je drugi najmlađi strelac u istoriji. Opet je Endrik prvi, sa 16 godina, 10 meseci i 16 dana.

Čelsi i PSŽ uveliko ga prate i stupili su u kontakt sa Palmeirasom, ali zasad posao nije dogovoren. Verdao poseduje 70 odsto prava na Estevaa. Prošle godine je rekao da bi voleo u Barselonu, da je veliki navijač katalonskog giganta.

- Gledam skoro svaku Barsinu utakmicu. Navijač sam tog kluba. Divim se fudbalerima koji igraju tamo i nadam se da ću jednog i dana i ja tako - izjavio je Estevao za Mundo Deportivo, čiji novinari su mu bili u poseti.

Barselona bi u budućnosti mogla da ima napadački tandem iz Brazila. Vitor Roke je stigao potekle zime.

- Bio sam mnogo srećan kada sam video da će preći u Barselonu. Nas dvojica smo dobri drugari, odlično se slažemo. Već smo igrali zajedno, a ko zna, možda to bude i jednog dana u Barseloni - rekao je tada Mesinjo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati