Fudbal

Direktno.rs

21. 04. 2024. 23:00 1

Belingem "nokautirao" Barsu u 91. minutu

Real Madrid je na svom terenu savladao Barselonu u El klasiku rezultatom 3:2. Heroj tima iz Madrida je Džud Belingem koji je u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat.

Zbog ovakvih utakmica se voli fudbal, a, zbog ovakvih mečeva se i rađaju novi fudbalski fanatici, kao i navijači. Ulog je bio ogroman, Real Madrid je jednostavno morao da izbegne poraz kako bi ostavio svoju "ruku na peharu" prvaka u Španiji, dok bi Barseloni samo pobeda odgovarala da nastavi neke od svojih snova.

Čak je dva puta vodila Barselona, ali, ni to im nije bilo dovoljno da ostanu neporaženi.

Bolje je Barselona i otvorila meč, osetila je neku vrstu "straha" kod protivnika i pritisak je počeo od uvodnih minuta. To im se i isplatilo u 6. minutu, kada je Andreas Kristensen postigao gol za 1:0 nakon kornera i greške Andreja Lunjina.

Međutim, nije dugo na snazi ostao ovaj rezultat, pošto je Lukas Vaskez samo 10 minuta kasnije napravio sjajan prodor, driblao je celu odbranu, a onda je nad njim načinjen i faul, posle kog je Vinisijus Žunior bio precizan sa bele tačke.

Nastavilo se napadački sa obe strane, jurili su jedni, jurili su drugi, ali Barselone je bila ta koja je postigla novi gol u 28. minutu preko Lamina Jamala, ali je taj gol poništen.

Na poluvreme se otišlo i sa rezultatom od 1:1, što je bila samo najava svega što će se dogoditi u drugom delu igre. Barselona je bila ta koja je opet bolje krenula, vrebala je svoju šansu i ona je došla preko Fermina Lopeza koji je postigao gol u 69. minutu.

Ipak, samo četiri minuta kasnije su odgovorili iz Reala. Vinisijus je napravio prodor, sjajno je ubacio, a Lukas Vaskez je ponovo bio heroj. Spremno je dočekao loptu na drugoj stativi i poslao je loptu u deo mreže gde nema nikoga.

Tada je Real Madrid malo i umrtvio utakmicu, iako je imao sjajnu šansu preko Vinisijus Žuniora ponovo. Andrej Lunjin je ispucao loptu, ona je preletela sve, došla je do Vinisijusa, ovaj je trkom pobegao i izašao je sam pred golmana Ter Štegena, ali je šutirao pravo u njega.

Kada se očekivalo da će ostati 2:2, tada je na scenu stupio Džud Belingem. Dobio je sjajnu loptu, te je rutinski savladao golmana Barselone i doneo je tako pobedu svom timu.

Ovom pobedom je Real Madrid otišao na ogromnih 11 bodova prednosti u odnosu na Barselonu koja se nalazi na drugom mestu na šest utakmica do kraja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati