Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

06. 03. 2024. 22:53 0

Siti pregazio Kopenhagen, Real jedva eliminisao Lajpcig

Mančester siti i Real Madrid su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona. Građani su na svom terenu rutinski savladali Kopenhagen sa 3:1, dok je Real takođe na domaćem terenu odigrao nerešeno protiv Lajpciga 1:1, ali je zahvaljujući pobedi u gostima uspeo da se, uz dosta muke, plasira u narednu rundu najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Izabranici Pepa Gvardiole su rutinski odradili posao u drugom meču, a mrežu rivala otključali su u ranoj fazi susreta. Igrao se 5. minut kada je idealan centaršut iz kornera uputio Alvares, lopta je pala na nogu Akanđiju koji ju je zakucao pod prečku.

Već u 9. minutu Siti je preko Alvaresa duplirao prednost. Pogotku je prethodila velika greška golmana Grabare, koji je nespretno reagovao i praktično "poklonio" gol engleskom timu.

Ipak, Kopenhagen je od tog trenutka zaigrao za nijansu bolje, a rezultat toga bio je postignuti gol u 29. minutu. Danci su počeli akciju sa svoje polovine, loptu je prihvatio Oskarson i idealno uposlio Eljunusija koji je rutinski pogodio mrežu.

Do kraja poluvremena četa Pepa Gvardiola uspela je da postigne još jedan pogodak, a u strelce se upisao Erling Haland. Norvežanin se odlično snašao u kaznenom prostoru, izborio se za poziciju i levom nogom matirao nemoćnog Grabaru.

Do kraja susreta četa Pepa Gvardiole čuvala je stečenu prednost i zasluženo se domogla mesta u četvrtfinalu.

Što se susreta u Madridu tiče, prvi deo igre obeležio je konstantan pritisak gostiju, te su fudbaleri Reala na odmor ispraćeni zvižducima. Nemački sastav je tokom prvih 45 minuta konstanto pretio, ali nije uspevao da zatrese mrežu iako je Openda imao dve dobre šanse da ugrozi gol Lunina.

Već na samom startu drugog dela glavni sudija meča Davide Masa je Vinisijusu posle jednog duela sa Orbanom progledao kroz prste i pokazao mu žuti karton, iako je bilo elemenata i za najstrožu kaznu.

Ipak, isti fudbaler se nakon samo pet minuta iskupio. Sevnula je kontra Madriđana, a posle par razmenjenih pasova mrežu Gulačija pogodio je Vinisijus Žunior.

Lajpcig se ni tada nije predavao, a stvari je na početak vratio Orban, koji je idealno reagovao na centaršut Rauma i savladao Lunina. Ipak, izbranici Marka Rozea nisu imali snage za preokret, pa je u narednu fazu otišao kraljevski klub.

Do kraja susreta Olmo je imao odličnu šansu kada je pokušao da lobuje Lunina, ali je njegov udarac završio na prečki.

Podsećanja radi, plasman među najboljih osam timova Starog kontinenta za sada su izborili PSŽ i Bajern iz Minhena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati