Fudbal

[ Izvor: Vijesti.me ]

01. 02. 2024. 14:40 0

Prosinečki blizu klupe Crne Gore

Proslavljeni fudbalski as Robert Prosinečki najozbiljniji je kandidat da bude novi selektor reprezentacije Crne Gore, saznaju "Vijesti".

Fudbalski savez Crne Gore očigledno se odlučio da jedna od najvećih igračkih legendi sa ovih prostora - nekadašnji šampion Evrope sa Crvenom zvezdom, trećeplasirani sa Mundijala sa Hrvatskom i bivši igrač Reala i Barselone - bude naslednik Miodraga Radulovića.

Čovek koji je nakon velike igračke karijere kao trener vodio klubove u Srbiji, Turskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, već ima dosta iskustva na selektorskoj poziciji pošto je sa klupe predvodio Azerbejdžan i Bosnu i Hercegovinu, pišu Vijesti.

Azerbejdžan je vodio od 2014. do 2017, a u Južnom Kavkazu i dalje važi za najuspešnijeg selektora uz čuvenog Nemca Bertija Fogtsa. U tom periodu upisao je nekoliko zapaženih rezultata, poput remija sa Hrvatskom, Norveškom i Češkom, a pod njegovim vođstvom ta selekcija je upisala i najubedljiviju pobedu u istoriji - 5:1 protiv San Marina.

I na klupi "zmajeva" je ostvario zapažen rezultat, a zajedno sa Safetom Sušićem drži rekord od 10 pobeda u nizu Bosne i Hercegovine.

BiH je sa njim uskočila u ligu A Lige nacije i izborila baraž za Evropsko prvenstvo 2020. Ipak, tamo pod vođstvom Dušana Bajevića nije uspela da prođe Severnu Irsku.

Trenersku karijeru počeo je kao asistent Slavena Bilića u stručnom štabu Hrvatske, a vodio je Crvenu zvezdu, Kajzerispor, Denizlispor, Olimpiju iz Ljubljane i kratko hrvatski Rudeš.

Prosinečki bi trebalo da bude sedmi selektor Crne Gore, a drugi koji dolazi iz Hrvatske - nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića, Ljubiše Tumbakovića, Faruka Hadžibegića i Miodraga Radulovića.

Predsednik FSCG Dejan Savićević i on bili su jedni od predvodnika zlatne generacije Crvene zvezde koja je 1991. pokorila Evropu i svet.

Prvi mečevi na klupi Crne Gore mogli bi da mu budu prijateljski u martu protiv Belorusije i Severne Makedonije, dok će naredne takmičarske mečeve "sokolovi" igrati na jesen u Ligi nacija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati