Fudbal

Direktno.rs

07. 03. 2024. 15:39 1

Prosinečki saopštio spisak: Ipak nije zvao Ivanića

Robert Prosinečki, selektor fudbalera Crne Gore, objavio je spisak igrača na koje računa za martovske prijateljske utakmice protiv Belorusije i Severne Makedonije. Na spisku nema veziste Crvene zvezde Mirka Ivanića, o kome je i sam Prosinečki govorio, pa su postojale šanse da se vrati u dres sa državnim grbom, ali su se usprotivili crnogorski navijači, koji su ga nazvali izdajnikom.

Jedina novost je povratak u reprezentaciju štopera mađarskog Debrecina Meldina Dreškovića, koji se kod prethodnog selektora Miodraga Radulovića nekoliko puta našao na spisku, a debitovao je protiv Grčke u prijateljskom meču u martu 2022. godine.

Na spisku ni ovog puta nema Seada Hakšabanovića, koji od septembra nije igrao za crnogorsku reprezentaciju. Tada ga je bivši selektor Radulović uvrstio na spisak za mečeve kvalifikacija za šampionat Evrope protiv Litvanije i Bugarske, a Hakšabanović rekao da ne može da se odazove pozivu.

Prosinečki je na predstavljanju rekao da je ofanzivac Stouka zanimljiv i da je u konkurenciji, dok je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević potvrdio da je kandidat za nacionalni tim.

Spisak reprezentacije Crne Gore

Golmani: Milan Mijatović (Željezničar Pančevo, Srbija), Danijel Petković (Kišvarda, Mađarska), Matija Šarkić (Milvol, Engleska);

Odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Adam Marušić (Lacio, Italija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Igor Vujačić (Rubin, Rusija), Marko Vukčević (Varaždin, Hrvatska), Andrija Vukčević (Huarez, Meksiko), Marko Tući (Gangvon, Južna Koreja), Meldin Drešković (Debrecin, Mađarska);

Vezni igrači: Vladimir Jovović (Sogidana, Uzbekistan), Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan), Marko Bakić (OFI, Grčka), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Stefan Lončar (Debrecin, Mađarska), Edvin Kuč (Balkani), Viktor Đukanović (Hamarbi, Švedska), Andrija Radulović (Vojvodina, Srbija),

Napadači: Stevan Jovetić (Olimpijakos, Grčka), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Milutin Osmajić (Preston, Engleska), Nikola Krstović (Leće, Italija), Dušan Bakić (Omonija, Kipar).

Državni tim će se okupiti 18. marta u Antaliji, gde će se pripremati za prijateljske mečeve sa Belorusijom - 21. marta i Severnom Makedonijom - 25. marta.

Podsećanja radi, Crna Gora se sprema za učešće u B diviziji Lige nacija, a rivali su Island, Vels i Turska.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati