Fudbal

Milan Zarić

14. 04. 2024. 18:57 0

Rutina Zvezde pred derbi: Tri lopte u mreži Pančevaca

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfalno su najavili početak plej-ofa i večiti derbi protiv Partizana, pošto su u 30. kolu Superlige Srbije na svom terenu savladali Železničar iz Pančeva sa 3:0.

Nisu crveno-beli bogzna kako blistali u meču protiv Pančevaca, ali je i to bilo dovoljno da se rutinski izađe na kraj sa protivnikom i ubeleže se nova tri boda.

Veći deo prvog poluvremena protekao je bez nekih većih uzbuđenja, jer su vredene pomena bile šanse Olajinke i Ivanića, koji su zamalo bili neprecizni. I kada se mislilo da će se prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić" okončati bez golova - usledio je gol Zvezde.

Posle jednog duela je Šerif Endiaje ostao na travi, ali prekida igre nije bilo - crveno-beli su nastavili akciju. Bukari je pronašao Mirka Ivanića, a vezista Zvezde je glavom pogodio "malu mrežu" Železničara za prednost od 1:0.

Vrlo lako je tim Vladana Milojevića mogao da duplira prednost u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, u šansi je bio Endiaje, no senegalski napadač nije imao ni sreće, budući da je pogodio stativu, pa je aktuelni šampion na poluvreme otišao sa golom prednosti.

Situacija se nije mnogo promenila ni u drugih 45 minuta - gosti su uglavnom bili na svojoj polovini, čekajući neku šansu iz tranzicije, dok su crveno-beli imali loptu u nogama, ali nekih većih šansi početkom drugog poluvremena nije bilo. Pokušao je Olajinka, međutim njegov udarac je golman Mijatović odbranio.

Rezultat se nije menjao sve do 72. minuta, kada je i rešeno pitanje pobednika. Rezervista Katai, koji je samo dva minuta ranije ušao u igru umesto Hvanga, dobio je loptu na strani, pravovremeno je centrirao i našao Endiajea, a napadač Zvezde se poklonio i povisio na 2:0.

Konačan rezultat postavio je Piter Olajinka, koji je tačku na meč stavio u 86. minutu na asistenciju Šljivića.

Crveno-beli su tako na željeni način najavili početak plej-ofa i večiti derbi protiv Partizana, koji je na programu u subotu od 18 sati. Zvezda posle ove pobede ima 77 bodova (sedam više uz utakmicu više od Partizana), dok je Železničar pretposlednji sa 26 bodova, pa će se u plej-autu boriti sa sačuva superligaški status.

CRVENA ZVEZDA - ŽELEZNIČAR 3:0 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Strelci: Ivanić u 45, Endiaje u 72. i Olajinka u 86. minutu. Sudija: Danilo Nikolić. Žuti kartoni: Mijailović, Bukari (Crvena zvezda).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović (od 61. Điga), Rodić - Stamenić, Ivanić - Bukari (od 61. Šljivić), Hvang (od 70. Katai), Olajinka - Endiaje (od 80. Kraso).

ŽELEZNIČAR: Mijatović - Obradović, Stanković (od 89. Gajić), Balaž - Endiaje, Đorđević, Knežević (od 59. Grgić), Kovačević (od 59. Maks), Hajdin (od 69. Trifunović) - Romanić, Pavlov (od 59. Jovanović).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati