Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

24. 10. 2023. 19:07 1

FSS: Konkurs za selektora, direktora niko (da) ne dira

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije spremilo je otkaz selektoru mlade reprezentacije Dušanu Đorđeviću.

Izvesnu smenu učitelja bazične generacije 2003. moglo bi da odloži nekoliko neplaniranih događaja. Za početak - nemogućnost izbora Đorđevićevog naslednika.

Najlogičnija ideja o šansi Saši Iliću da se lati posla na Terazijama 35 dospela je na nivo neizvesnosti, jer nekadašnji kapiten Partizana nije rad poslu u FSS. Iako i dalje u nedostatku zvanične ponude iz vrha srpske kuće fudbala, Ilić nema ni preterane ambicije u radu sa reprezentativnim selekcijama, piše Sport klub.

Izbor mladog trenera, usput i velikog imena srpskog fudbala, nosi u sebi višestruke benefite, međutim bez ključnog pristanka doskorašnjeg trenera bugarskog CSKA nema saradnje. Usput, Ilić na stolu ima ponudu grčkog superligaša Atromitosa i mogao bi brzo, potpisom ugovora, da prekine spekulacije o povratku u FSS.

Nezvanična lista kandidata o potencijalnom nasledniku Dušana Đorđevića, ovih dana, brzo se proširila.

FSS polako gubi trku sa vremenom. Svaki dan bliže narednom meču, sa Engleskom 18. novembra, ide na ruku Đorđeviću. Kako nema konsenzusa ko bi mogao na klupu, tako i akcije aktuelnog selektora dobijaju težinu. Do kada, to niko na beogradskim Terazijama ne zna…

O odgovornosti najodgovornijeg - direktora Nikole Lazetića - za sada nema ni reči. Iako nepune tri godine zadužen za razvoj omladinskog sektora, od toga dobar deo sa blanko podrškom, direktor mnogo ne haje na aktuelnu konstelaciju unutar FSS.

Lazetićev mandat počiva na drugačijim temeljima, daleko od moći nadređenih na Terazijama 35. Da je drugačije, direktor zadužen za rezultate mlađih selekcija Srbije ne bi uživao u udobnim terazijskim kancelarijama skoro tri leta…

Nezvanično, i posle nokauta od Engleske (1:9), odatle je stigla poruka - direktor (ne sme) da se dira. A, do kada - ne znamo! Do tada, kumovi i prijatelji, bez grama odgovornosti, uče trenerski posao na najtalentovanijoj srpskoj deci.

Ne hajući šta to sutra Srbiji donosi!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati