Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

07. 08. 2023. 19:52 1

Sudije u Superligi 13 minuta gledale VAR?!

Neverovatne scene u Nišu! Na utakmici između Radnika iz Surdulice i Spartaka iz Subotice dobili smo kandidata za najduže gledanje VAR snimka otkako je on uveden, ne samo u Superligi, nego generalno širom planete, a sve zbog samo nekoliko milimetara i odluke da li se ili, pak, nije fudbaler domaće ekipe našao u ofsajdu prilikom postizanja gola.

Glavobolje za arbitre na ovoj utakmici počele su u 58. minutu, kada je posle odbitka, mrežu Spartaka iz Subotice zatresao Vukašin Bogdanović.

Delovalo je isprva da je sve potpuno čisto. Čak je i fudbaler Radnika proslavio pogodak sa saigračima, a onda je glavni sudija Momčilo Marković pokazao da, ipak, postoji nešto što mora da se proveri u VAR sobi.

U pitanju je bio trenutak kada je baš Bogdanović krenuo ka lopti posle odbitka od golmana Spartaka iz Subotice. Na kameri nije moglo da se vidi da li se on zaista nalazi u ofsajdu ili u ispravnom položaju, pa je usledila višeminutna provera od strane Milana Stefanovića i Dušana Pančića u VAR sobi.

Posle nekih šest-sedam minuta koliko je trajao prekid, a tokom kojeg pomenuti dvojac nije mogao da utvrdi da li je bilo gola ili ne, oni su pozvali do ekrana i pomenutog Markovića. On je imao priliku da vidi pomenutu situaciju na oko minut, a onda je usledila dalja diskusija.

Razgovarali su arbitri između sebe još dobrih šest minuta, pre nego što je Marković doneo konačnu odluku, a to je da potvrdi gol ekipe Radnika iz Surdulice. Prema fudbalskim pravilima, ako nema dovoljno dokaza da se odluka promeni, ostaje ona koja je prvobitno dosuđena na terenu.

Najverovatnije su se arbitri vodili ovom logikom, pa je utakmica posle 13 minuta pauze konačno nastavljena tačno na početku 71. minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati