Fudbal

Direktno.rs

23. 04. 2023. 09:34 4

Kakve zveri vozi Benzema (FOTO i VIDEO)

Karim Benzema veliki je ljubitelj skupocenih automobila, a posebno mesto u njegovoj garaži zauzima Bugati Čiron kojeg napadač Real Madrida često koristi. Održavanje automobila vrednog 3 miliona evra izuzetno je skupo i iskusni fudbaler na godišnjem nivou za to izdvaja ozbiljne cifre.

Za Pur Sport verziju Čirona koju vozi Benzema samo menjanje ulja i filtera na godišnjem nivou košta 10.700 evra. Takođe, zamena ulja u kočnicama, kablova i drugih komponentni košta nešto više od 50.000 evra. Ove iznose prinuđen je izdvajati na godišnjem nivou.

Gume na automobilu po preporuci se menjaju na svaku godinu i po. One koštaju nešto manje od 36.000 evra, a kako automobil stari kvarovi su sve češći, pa su neophodni dodatni troškovi.

Provera menjača, zamena ulja u menjaču, promena turbopunjača i diskova na kočnicama košta nešto iznad 120.000 evra.

Tu su naravno i dodatni troškovi koji se uvek pojave iznenada, ali Španci su izračunali da je održavanje Bugatija napadača Real Madrida u proteklih pet godina koštalo gotovo pola miliona evra uz brojne poreze.

Sreća je svakako što je račun francuskog napadača poprilično pun. On u Real Madridu trenutno zarađuje 13.2 miliona evra po sezoni i lako mu je izdvajati ogromne iznose za ovakve automobile.

Ovi troškovi jasno pokazuju zašto običan čovek ne može voziti ovakvu zver jer prosečna plata bilo gde na svetu ne može pokriti gotovo ništa od troškova za ovakav automobil u garaži.

Bugati Čiron Pur Sport verzija ima čak 1.500 konjskih snaga. Opremljen je osmolitarskim W16 motorom i može dostići brzinu od neverovatnih 420 kilometara na sat.

Ubrzanje do 100 km/h dostiže za samo 2.6 sekundi i radi se o zaista super automobilu kojeg ne može imati svako.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati