Fudbal

Direktno.rs

13. 05. 2024. 17:21 0

Slovenac sudi finale Lige šampiona

UEFA je saopštila imena svih sudija koji će ove sezone suditi finalne mečeve evropskih kupova.

Slovenac Slavko Vinčić sudiće finale Lige šampiona između Borusije Dortmund i Real Madrida, koje će se igrati na stadionu Vembli u Londonu, u subotu, 1. juna od 21 čas.

Ovo je veliko priznanje za 44-godišnjeg arbitra iz Maribora. Slavko Vinčić je međunarodni sudija od 2010. godine, a ovo će mu biti drugo finale jednog evropskog klupskog takmičenja pošto je 2022. godine delio pravdu u finalu Lige Evrope između Ajntrahta iz Frankfurta i Rendžersa.

Vinčić je sudio sedam utakmica Lige šampiona ove sezone, uključujući revanš četvrtfinala između Borusije Dortmund i Atletika iz Madrida, kao i revanš osmine finala između Bajerna i Lacija.

Vinčiću će pomagati zemljaci Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič. Četvrti zvaničnik, Fransoa Leksije, dolazi iz Francuske. Glavni u VAR sobi biće Nejc Kajtazović, a pomagaće mu Rade Obrenović i Masimilijano Irati.

Napomenimo i to, UEFA je odlučila da finale Lige Evrope između Leverkuzena i Atalante sudi Rumun Ištvan Kovač, dok će portugalski arbitar Artur Soareš Dijaš biti na centru na duelu Olimpijakos - Fjorentina u finalu Lige konferencija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati