Fudbal

Direktno.rs

22. 01. 2023. 20:05 0

Dibala delio asistencije, Roma sigurna pred derbi

U utakmici 19. kola Serije A Roma je kao gost savladala Speciju sa 2:0.

Rimljanima je ovo jedanaesta pobeda u sezoni kojom su se ponovo izjednačili sa Interom na deobi trećeg mesta. Obe ekipe sada imaju po 37 bodova, 13 manje od vodećeg Napolija i samo jedan od drugoplasiranog Milana. Specija je pretrpela deveti poraz i ostala je na petnaestom mestu sa 18 bodova.

Najbolju priliku od početka meča Roma je propustila u 41. minutu kada je Ejbraham zahvatio loptu glavom, a Manćini zamalo zakasnio da je iz peterca prosledi u mrežu.

Ali, to je bila samo najava onoga što je usledilo pred sam kraj prvog poluvremena. Roma je u tom, 45. minutu izvela munjevit napad posle ispucavanja lopte od strane golmana Patrisija. Dibala i El Šaravi su protutnjali u kazneni prostor domaćih, na kraju Dibala sa desne strane asistira El Šaraviju kome nije bilo teško da tu loptu iz neposredne blizine sprovede u mrežu - 0:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Roma je duplirala prednost. Ponovo je Paulo Dibala bio u ulozi asistenta, ovoga puta je na centru terena osvojio loptu i odmah je kroz sredinu prosledio za Ejbrahama koji je krenuo u solo-prodor, oslobodio se čuvara, a onda izbio sam ispred golmana Drongovskog i rutinski ga savladao - 0:2.

A kako je Specija igrala najbolje svedoči podatak da nije imala nijedan šut u okvir protivničkog gola.

Na kraju da dodamo da je odličan meč u ekipi Rome odigrao i naš Nemanja Matić koji je od prvog minuta "gospodario" na sredini terena.

U sledećem kolu Roma će gostovati vodećem Napoliju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati