Fudbal

[ Izvor: Meridian sport ]

25. 12. 2021. 13:34 0

Ivić: Votford mi je dao otkaz posle nedelju dana

Srpski trener, Vladimir Ivić, pre nekoliko meseci ostao je bez angažmana, ali pomno prati dešavanja u svetskom i srpskom fudbalu. Ponudu od Makabija iz Tel Aviva nije prihvatio, kako je rekao – iz privatnih razloga, ali se zato prisetio epizode u Votfordu. Bio je to veoma čudan prekid saradnje s obzirom na to da su "stršljenovi" tada bili legitimni kandidati za ulazak u Premijer ligu.

Na kraju je Votford te sezone ušao u elitni engleski rang, a Ivić je u razgovoru za Meridian sport objasnio kako je uopšte došlo do toga da se oproba u Čempionšipu.

- Ko prati fudbal zna da nije lako doći u Englesku. Meni je to bio izazov… Imao sam nedoumicu da li da odem ili ne. Ali, ne kajem se, bila mi je velika škola i iskustvo.

Nije lako raditi u Čempionšipu, a naš trener ističe i glavni razlog odlaska iz Votforda.

- Čempionšip je verovatno šesta najjača liga. Odmah nakon ovih liga petica. Fudbal je tamo specifičan. Premijer liga je evropski fudbal, a Čempionšip je klasičan engleski. Votford je imao ambiciju da se vrati u Premijer ligu što su i uspeli. Mimoišli smo se u načinu razmišljanja - kaže Ivić i dodaje:

- Trener sam koji kada me neko odabere, pre nego što potpišem ugovor, jasno stavim do znanja koja je moja funkcija, a koja sportskog direktora. Iskreno da vam kažem, nedelju dana nakon proglašenja za menadžera nedelje dobio sam otkaz! To je specifično, nisam hteo da prihvatam neke stvari kada je u pitanju struka.

Upoređuje bivši fudbaler Proletera, Partizana, Borusije Menhengladbah, AEK-a, PAOK-a i Arisa razliku između Votforda i Makabija iz Tel Aviva gde je radio.


- Imao sam skoro razgovor sa Krstajićem koji me je zvao da vidi kako je u Makabiju. Rekao sam mu: Tamo ćeš imati punu autonomiju u radu i niko ti se neće mešati, to je jako bitno za svakog trenera. To svako hoće da ima. Veliki problemi u Votfordu nastali su kada su počeli da se pojačavaju. Ko će da igra, kako će da igra... Preko nekih stvari ne mogu da pređem i to je bio glavni razlog odlaska.

Šuškalo se da su se on i robusni napadač Troj Dini posvađali i da je to zapravo najveći razlog odlaska...

- Radio sam do sada sa tri ekipe. U PAOK-u smo imali ogromne ambicije, Makabi je najveća ekipa i najtrofejnija u Izraelu, radio sam sa oko 70-80 igrača. Nigde nisam imao problem. Nije bitno šta je rečeno, već ko je rekao. Kada to vidim, ništa mi više nije važno. Ne bih komentarisao Dinija, na tome bih se zaustavio - rekao je Ivić za Meridian sport.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati