Fudbal

S. I.

18. 01. 2021. 10:00 0

ŠPANCI POCEPALI ZIDANA Jović rasplakao navijače posvetom

Luka Jović se vratio u Ajntraht, a sa tom odlukom vratila se i magija srpskog golgetera, jer je za 28 minuta postigao dva sjajna gola i doneo timu pobedu nad Šalkeom od 3:1.

"Povratak iz snova džokera Jovića", "Ova zvezda Ajntrahta zapalila je Jovića", "Ocena 2, Jović i Silva šutnuli Šalke", samo su neki naslovi u Nemačkoj štampi o učinku srpskog reprezentativca. Volej desnom za 2:1, pa dribling i inteligentan šut kroz noge štopera tima iz Gelzenkirhena za konačnih 3:1, i oba pogotka na pas Filipa Kostića, bili su top tema i u španskoj štampi. "Možda nije samo Jović kriv", "Ajntrahtov projektil Zidanu: Samo si morao da ga staviš u tim", "Vidi i ne veruj: Jović silazi sa klupe i.. koja dva gola za 28 minuta", piše "Marka". "Ne, nije šala, upravo gledate Jovićevog dvojnika", našalio se španski "As".

A, "Misterčip", čuveni španski statističar, dosolio je ranu treneru Zinedinu Zidanu statističkim podatkom da je Jović za 28 minuta postigao dva gola, a isti učinak je imao u Realu za godinu i po dana gde je u 32 meča postigao golove protiv Osasune (5:0, 4:1). Nešto slično kao Mark Hjuz kada se iz Barselone vratio u Mančester junajted.

Luka je bio emotivan posle zaista sjajnog učinka.

- Neverovatan osećaj! Pobeda, dva gola. Nisam mogao da zamislim bolji povratak. Nadam se da je ovo samo početak i da najbolje tek dolazi. Hvala svima na podršci - napisao je Jović na Instagramu a zatim oduševio navijače Ajntrahta posvetom - Želim da svoj prvi gol posvetim velikom profesionalcu, neverovatnom vođi, pravom prijatelju, velikom čoveku sa kojim mi je bila čast da podelim teren, našem kapitenu Davidu Abrahamu. Drugi pogodak posvećujem velikom navijaču Ajntrahta koji je nedavno preminuo i ostavio voljenu suprugu i troje dece. Počivaj u miru.

Dok su sportski direktor Fredi Bobić i trener Adi Hiter govorili o Joviću kao "Holivudskom blokbasteru", "Bild" je preneo anegdotu iz svlačionice. Naime, saigrač Đibril Sou je pitao Jovića pre meča koliko će postići golova ako uđe u igru.

- Odgovorio mi je da će, ako bude igrao 15 minuta, dati jedan gol. Ja sam mu rekao onda "da to znači da ćeš spakovati dva gola ako budeš dobio 30 minuta." I to je i učinio. Moraću sad da mu dam neku nagradu - ispričao je Sou.

Luka Jović se ponovo smeje, Filip Kostić se ponovo smeje, navijači Ajntrahta su u transu i sada ostaje samo da srpski as ostvari jedno dato obećanje pre tačno dve godine. Tada je rekao da bi voleo da odvede Ajntraht u Ligu šampiona. Tim iz Frankfurta se sa četiri uzastopne pobede približio vodećima na nekoliko bodova, Jović će sigurno imati veliki motiv da ispuni i to obećanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati