Fudbal

[ Izvor: Nova.rs ]

18. 04. 2024. 08:59 1

Zvezda iz trećeg plana: Ko je taj Lunjin?!

Andrej Lunjin je dočekao zvezdano veče u Ligi šampiona nakon što je u penal seriji skinuo dva udarca igračima Mančester sitija i odveo Real Madrid u novo polufinale evropskog takmičenja. Aktuelni šampion Evrope je eliminisan u polufinalu, a najveće zasluge pripadaju trećem golmanu Real Madrida.

I dok je za mnoge to posao iz snova jer uključuje bogatu platu, gotovo garantovane trofeje i malo, baš malo posla na samom terenu Ukrajinac je oduvek želeo više. Verovao je da može da se nametne i da postane faktor.

Dok jednom ne smrkne drugom ne svane je situacija koje se ove godine desila u Madridu. I dok su se navijači hvatali za glavu kako je sudbina učinila da se prva dva golmana povrede, Andrej je shvatio da je dobio priliku karijere. Odlučio je da je iskoristi na najbolji mogući način.

Protiv Sitija je upisao osam odbrana u drugom meču četvrtfinala i odbranio čak dva penala Bernardu Silvi i Mateu Kovačiću, pa je fešta u Madridu opet mogla da krene. Prethodno je skrenuo pažnju na sebe kada je upisao devet odbrana protiv Lajpciga što je najavilo da sanja velike snove.

Lunjin je u Real stigao 2018. godine, a nije se mnogo bunio kada su ga „kraljevići“ slali na pozajmice u Leganes, Valjadolid i Ovijedo. Nije se bunio, radio je i čekao šansu, a ona je došla niotkuda. Ponekad se sve kockice u životu sklope na neobičan način.

Tako je čovek koji je samo trebalo da bude deo tima više da ga popuni nego da u njemu pravi razliku postao najneočekivaniji heroj Reala u 21. veku. Imali smo i ranije situacije da Pepe Reina kao treći golman mora da stane na gol, ali je on tada već bio planetarno poznat.

Posle meča je Ukrajinac sijao od zadovoljstva. Iako se oženio (i to u trenerci) čini se da mu je ovo najbolji dan u životu.

- Najsrećniji sam čovek na svetu. Naporan rad je nagrađen. Samo sam srećan što sam pomogao Realu i želim da se zahvalim ovoj grupi na podršci - rekao je Lunjin aludirajući na igrače koji su mu skočili u zagrljaj posle drame.

Na kraju kao da više nije ni imao snage da slavi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati