Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

19. 03. 2024. 23:24 3

"Poslanici režima mašu zapaljenom šibicom oko bureta baruta"

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i nekadašnji predsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je da je sve što se dešavalo na sednici u Skupštini "opasna igra" i da je dovođenje policije u parlament incident, a ne pravilo.

- Nisam siguran da li ovo više zabavlja ili iritira ljude. Ovo je opasna igra, režim je odlučio da više od polovine građana Srbije ne bude reprezentovano ni na nivou predsednika najmanje opštine u Srbiji. Izbornim manipulacijama se drži na političkoj margini najvitalniji i najinformisaniji deo Srbije i to je izuzetno opasno. Umesto da shvate da je vreme da popuste, da počnu dijalog, da ne pribegavaju nasilju, oni dovedu policiju u parlament, što je incident a ne pravilo - rekao je Pajtić, prenosi Nova.rs.

On je takođe dodao da smo čuli jezik mržnje i videli policijsku represiju koja u parlamentu nije bila ni za vreme Miloševića, kao i da poslanici režima "mašu zapaljenom šibicom oko bureta baruta".

U nastavku je Pajtić prokomentarisao i izbor Ane Brnabić za predsednicu Skupštine, označivši ga "bizarnim".

- Izbor Ane Brnabić za predsedavajuću je bizaran jer parlament etimološki potiče od reči "govoriti", a znamo da ona ima poteškoća sa tom radnjom. Nećemo čuti ništa naročito pametno od poslanika režima u ovom periodu, a sasvim je sigurno da ćemo stalno prisustvovati nemilim scenama. Vlast zaista čini sve da tenzije u društvu budu sve izloženije i pokušava da ignoriše okolnost da je ogroman broj ljudi u Srbiji izrazito nezadovoljan i da je spreman da to nezadovoljstvo pokaže na različite načine - istakao je Pajtić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati