Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

19. 09. 2022. 16:18 2

Stefanović: Potvrditi kurs spoljne politike, cilj - ulazak u EU

Predsednik Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Borko Stefanović izjavio je da je Srbiji glavni spoljnopolitički cilj članstvo u Evropskoj uniji (EU) i da će podneti inicijativu Odboru da se potvrdi kurs spoljne politike Srbije i utvrdi u kojoj meri je ona usaglašena sa ciljevima EU, saopštila je Narodna skupština.

Stefanović je tokom sastanka sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim istakao da se teška situacija na Kosovu mora rešavati mirnim putem i naći najbolje rešenje za sve građane i da formalno priznanje Kosova ne sme biti uslov za pristupanje Srbije EU.

Stefanović je naveo da podržava inicijativu "Otvoreni Balkan" koja može biti od velike koristi zemljama Zapadnog Balkana, posmatrajući je iz ugla krize sa Ukrajinom.

Dojkov je naveo da svaka država treba da brani interese svoje države i traži najbolja rešenja, ali i da odredi prioritete u kriznim situacijama.

Ponovio je da Bugarska snažno podržava proces evropskih integracija Srbije i da dve zemlje treba da sarađuju i deluju na međunarodnom nivou.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati