Savremena žena

Direktno.rs

05. 08. 2024. 10:44 0

Kejt Midlton je zabranjena ova namirnica! Razlog je krajnje BIZARAN

Titula člana kraljevske porodice donosi mnoge pogodnosti, ali i obaveze. Članovi britanske kraljevske porodice tako moraju da se pridržavaju brojnih protokola, uključujući i posebnu ishranu.

Bivši kraljevski kuvar Grejem Njubold je u okviru dokumentarnog filma „Tajne kraljevske kuhinje” otkrio posebne zahteve koje kraljevska porodica ima u pogledu oblika hrane koju jedu i objasnio zašto je to tako, prenosi britanski Ekspres.

Sujeverje

Naime, princezi od Velsa Kejt Midlton (42) i ostalim članovima porodice zabranjeno je da jedu hranu sa oštrim ivicama, među kojima su i četvrtasti sendviči, jer se pridržavaju starog sujeverja prema kojem onaj ko servira takvu hranu želi propast monarhija.

- Članovi kraljevske porodice nikada ne jedu pravougaone sendviče jer tradicija kaže da svako ko im da hranu sa zašiljenim ivicama pokušava da preuzme britanski tron - tvrdi Njubol, koji je dve godine kuvao u Bakingemskoj palati i šest godina u Kensingtonskoj palati, a tokom tog perioda nikada nije pripremao četvrtaste sendviče za pokojnu kraljicu Elizabetu.

Umesto toga, bivši monarh je više voleo okrugle sendviče sa džemom da jede uz popodnevni čaj.

Članovi kraljevske porodice imaju stroga pravila o tome šta mogu da jedu kada putuju, a predstavila ih je kraljica Elizabeta povodom svojih poseta inostranstvu. Na vrhu liste namirnica koje treba izbegavati su školjke zbog visokog rizika od trovanja povezanih sa njima.

- Želimo da po svaku cenu izbegnemo trovanje hranom članova kraljevske porodice, posebno ako su na stranom putovanju - rekao je bivši batler kralja Čarlsa III Grant Harold.

Pokojna kraljica Elizabeta nije bila ljubitelj ni testenina ni krompira, a sa jelovnika je uklonjen i beli luk zbog mogućnosti neprijatnog zadaha.

- Pretpostavljam da je beli luk zabranjen zbog žgaravice i podrigivanja - otkrio je ranije kuvar Džon Higins, dok je kraljica Kamila potvrdila gostujući u australijskom MasterChef-u da se drže podalje od belog luka kako bi sprečili neprijatnosti tokom direktne komunikacije, piše Večernji list.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati