Savremena žena

Direktno.rs

17. 03. 2024. 12:11 2

Šta ne držati ispod sudopere, a uglavnom tu stoji

Snažna sredstva za čišćenje poput izbeljivača trebalo bi da budu bezbedno spakovana u podrumu ili nekom drugom mestu van dohvata dece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo...

- Većina mojih klijenata ima jednu stvar zajedničku, a to je da poseduju previše stvari za prostor u kojem žive - rekla je profesionalna organizatorka i osnivačica Virginia’s Easy Living Solutions Džini Andervud. Dobro mesto za početak čišćenja i organizovanja stvari je, dodaje, ormarić ispod sudopere jer je kod mnogih jedan od najpretrpanijih prostora za odlaganje, a Andervud savetuje da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje WC-a, krpe za prašinu i slično.

Šta ne treba držati ​​ispod sudopera

Stvari koje ne koristimo trenutno

Neotvorene kese za smeće i zalihe tableta za mašinu za suđe ili deterdženata za suđe i stvari koje ne koristimo zatrpavaju taj vredan prostor, kaže organizatorka iz Bostona Lisa Duli.

Opasne hemikalije

Snažna sredstva za čišćenje poput izbeljivača trebalo bi držati u podrumu ili nekom drugom mestu izvan dohvata dece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo, kaže Duli.

Zapaljivi proizvodi

Razređivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uslovima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo na primer za nanošenje laka za nameštaj, kaže Andervud.

Kuhinjske krpe i papirne kese

Ti predmeti ne idu pod sudoperu jer ih voda može uništiti pa ih pre stavite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mesto.

Šta je dobro držati ​​ispod sudopera

Organizacijski kuhinjski pribor

Pribor koji se koristi za organizaciju kuhinje (poput poslužavnika, fioka na izvlačenje, kukica i korpi) neophodan je za održavanje ormarića ispod sudopera urednim.

Upijajuća prostirka

Razmislite i o tome da na dno postavite prostirku koja može u slučaju curenja da zadrži malo vode; to će zaštiti ormar i sprečiti stvaranje buđi, kaže dizajner enterijera Dejvid Šnajder.

‘Osnovna’ sredstva za čišćenje

Neka sredstva bi uvek trebalo imati pri ruci; na primer sirće za čišćenje, sredstva za suđe i kuhinjske površine. Mesto ispod sudopere prikladno je i za držanje sunđera, četki za čišćenje i pranje ali često ih menjajte jer su među najzanemarenijin predmetima u domaćinstvima.

Mali aparat za gašenje požara

Iako je retko potreban, bolje je imati ga pri ruci i uvek znati da je ispravan, kaže Duli za Real Simple, a prenosi Večernji list.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati