Savremena žena

[ Izvor: Vijesti.me ]

18. 02. 2021. 10:13 1

Sudopera čista i mirisna u TRI POTEZA

U sudoperi i na kuhinjskim sunđerima ponekad se može naći više bakterija nego na WC šoljama. Sunđere treba menjati redovno, a sa prljavštinom na sudoperi se možete izboriti na jednostavan način i to bez uzimanja hemikalija.

1. Sudopera od nerđajućeg čelika

Za čišćenje sudopere od nerđajućeg čelika sve što vam treba su soda bikarbona i deterdžent za pranje posuđa. Soda bikarbona blago je abrazivna i pomoći će u razgradnji čestica hrane koje su ostale na sudoperi. Nakon što je nanesete i protrljate, operite deterdžentom za pranje posuđa i osušite krpom.

Za drugi način trebaće vam malo više komponenti - soda bikarbona, sirće, liimunova kora, maslinovo ulje i papirni ubrusi. Na površinu sudopere treba utrljati sodu bikarbonu, a potom natopiti sirćetom koje će početi da stvara mehuriće i penu.

Zatim ponovno uzeti sunđer i protrljati po sudoperi i isprati vodom. Sada kada su uklonjene bakterije, sudoperu pređite limunovom korom kako bi imala prijatan miris. Za kraj, na papirni ubrus stavite nekolko kapi maslinovog ulja i pređite celu površinu sudopere kako bi dobila sjaj koji će trajati nekoliko sedmica.

2. Slavina

Naslage kamenca zbog tvrde vode mogu se nakupiti na kraju slavine, na delu mlaznice, odnosno mogu začepiti rupice. Na nekim slavinama taj deo može da se odvrne i onda ga samo treba potopiti u posudicu punu alkoholnog sirćeta. Ako taj deo ne može da se odvrne, malo sirćeta možete sipati na dno kese koju ćete pričvrstiti gumicom dok ne "odradi posao".

3. Odvod

Najjednostavnija opcija je kupovina sredstva za odčepljivanje odvoda, ali možete se odlučiti i za prirodno sredstvo. Sve što je potrebno je - soda bikarbona i limunov sok. Najbolje je ovu mešavinu sipati u odvod pre odlaska na spavanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati