Zdravlje

[ Izvor: K1info.rs ]

29. 01. 2023. 20:48 0

Sudopera je leglo prljavštine i bakterija (VIDEO)

Svi znaju koliko je teško kuhinju održavati čistom, naročito sudoperu. Zaostala hrana, masnoća koju je teško isprati zadržava se te se na taj način skupljaju se bakterije štetne po zdravlje čoveka. Ponekad nismo ni svesni koliko bakterija ima u domaćinstvu, jer i pored truda i čišćenja one su ipak tu.

To je pokazao i mikrobiolog Tim Kol (32) iz Amerike. On je sproveo eksperiment koji je pokazao na svojoj sudoperi. I posle temeljnog pranja, brojne bakterije su ostale na njoj.

Tim je na svom TikTok profilu objavio rezultate testiranja svoje sudopere na bakterije pre nego što ju je očistio vrelom vodom i sapunom, kao i posle toga. Želeo je da vidi koliko će bakterija uspeti da ukloni.Čak i posle ribanja, test je pokazao prisustvo čak 45 000 originalnih uzoraka bakterija. Video je pogledan preko 33,4 miliona puta, a šokirani gledaoci samo su nizali komentare, piše K1info.rs.

Tim voli da edukuje ljude o tome koliko predmeti oko nas mogu biti prljavi.

- Objavljujem ovakav sadržaj jer me uvek zanimalo šta raste oko mene i želeo sam to da vidim. Najčistija stvar koju sam testirao, a koja me iznenadila, bile su benzinske pumpe, tačnije creva za točenje - rekao je on.- Mislio sam da će biti pune bakterija zbog količine korišćenja, ali iznenadio sam se kad sam video da ih tamo ima vrlo malo. Pretpostavljam da je to je zbog toga što su plinske pare antimikrobne - rekao je Tim u svom videu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati