Kuhinjica
31. 08. 2020. 17:33 1
Prosipate ulje u sudoperu: Je l' pametno?
Iako je ovo glavni sastojak prilikom pripremanja svakog obroka, malo ko zna da ga koristi pravilno. Iznenađeni ste, i sada se pitate koji je to pravilan način bacanja ulja.
Postoji nekoliko mogućnosti za sigurno odlaganje ulja nakon upotrebe. Pre nego što se pozabavite uljem, prvo ga pustite da se ohladi. Kada je hladno i postane bezbedno za rukovanje, stavite ga u posudu sa poklopcem. Ako se radi o vrsti ulja koja se stvrdne, možete ga staviti u frižider ili zamrzivač dok se ne stvrdne u potpunosti.
Takođe je važno očistiti tepsije i tiganje papirnim ubrusom, kako biste bili sigurni da ste pokupili svo ulje. Ulje za kuvanje nikada ne treba bacati u odvod.
To je zato što se mast i ulje stvrdnjava i stvara blokadu. Čak i ako ulje razgradite sapunom i toplom vodom, ono se može ponovo stvrdnuti kada se ohladi i može prouzrokovati začepljenje odvodnih cevi i kanalizacije.Ovo ulje takođe može plovnim putem završiti u rekama i jezerima u kojima žive životinje. Kako se nakuplja, može izazvati pad nivoa kiseonika u vodi, što može ugušiti životinje koje u njemu žive, objašnjavaju stručnjaci.
Komentari 1
ostavi komentar